ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Міністерство інфраструктури України разом із АсМАП розробить механізм контролю видачі, використання та повернення дозволів на здійснення міжнародних автомобільних перевезень

    26 квітня 2024 п'ятниця
    62 переглядів
    Костянтин Єфименко

    Про це повідомив перший заступник Міністра Костянтин Єфименко під час другого пленарного засідання XIV Міжнародної конференції «Міжнародні автомобільні перевезення – проблеми, шляхи їх вирішення та перспективи розвитку», що проходить у Ялті.

    За даними Укртрансінспекції, за 8 місяців зі 717 тисяч дозволів загальної річної квоти видано 456 тисяч, або лише 64%. Водночас здано використаних 364 тисячі дозволів. "Тобто є велика кількість невикористаних дозволів, які залишилися у недобросовісних автоперевізників, створюючи тим самим штучний дефіцит. Така ситуація - неприпустима, і задля її врегулювання Мінінфраструктири разом із АсМАП обговорить запровадження системи чіткого контролю видачі та повернення дозволів", - зазначив Костянтин Єфименко.
    За участю представників Асоціації міжнародних автоперевізників України та Мінінфраструктури буде створено Робочу групу, яка відпрацює порядок такого контролю. Зокрема передбачено розробку програмного продукту з організації системного обліку та контролю за видачею, використанням та поверненням дозволів. Така автоматична система має унеможливити видачу наступного дозволу, якщо попередній не буде повернено вчасно. Також планується посилити контроль під час видачі дозволів, у тому числі це стосуватиметься: автоперевізників, автомобіля, виду дозволу і країни, дати видачі та повернення, наявності виправлень на дозволи, а також пункту видачі, імені водія та працівника Укртрансінспекції.
    Крім того, перший заступник Міністра наголосив на необхідності відпрацювання з АсМАП терміну використання дозволів. "Слід обговорити питання використання дозволів. Приміром, встановити термін використання дозволів країн ЄС та СНД упродовж 20-30 днів після його отримання, а дозволів більш дальніх держав таких як Казахстан та Узбекистан - близько 45 днів", - запропонував Костянтин Єфименко.
    Перший заступник Міністра наголосив, що усі нововведення на ринку автомобільних перевезень впроваджуються з урахуванням громадських організацій, профспілок та асоціацій. "Думаю, спільна робота Мінінфраструктури разом з АсМАП дозволить нам досягти бажаних результатів", - зауважив Костянтин Єфименко.

    Довідка
    У міжнародному автомобільному сполученні між Україною та 46 іноземними країнами перевезення здійснюються на підставі дозволів, квота на які встановлюється під час засідань Змішаних двосторонніх комісій з питань міжнародних перевезень та вантажів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости