ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Машинобудування в Закарпатській області

    27 квітня 2024 субота
    20 переглядів

    Протягом останніх років машинобудівна галузь області забезпечує майже половину валової доданої вартості промисловості області, щорічно реалізовується близько половини загальнообласного обсягу промислової продукції. Третина машинобудівних підприємств працює за давальницькою схемою.

    У машинобудуванні обсяг промислової продукції у 2012р. проти 2011р. зріс на 11,1%. Збільшення випуску продукції відбулося по всіх видах діяльності, крім виробництва інших машин та устатковання (спад 40,1%), виробництва офісного устатковання та електронно-обчислювальних машин (35,6%), виробництва побутових приладів (4,4%).
    Обсяг промислової продукції у січні–червні п.р. до аналогічного періоду минулого року зріс на 3,3%. Зростання випуску продукції відбулося на підприємствах з виробництва машин і устатковання, н.в.і.у.
    (у 5,0 раза), виробництва комп’ютерів, електронної та оптичної продукції (на 8,7%), виробництва електричного устатковання (на 2,6%). Його забезпечили ТОВ “Ядзакі Україна”, ТОВ “Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед”, ТОВ “Гроклін-Карпати”, ТОВ “Ньюко Берегово”, ТОВ “Завод “Флекстронікс ТЗОВ”.
    За шість місяців 2013р. машинобудівними підприємствами області реалізовано продукції (товарів, послуг) на суму 1745,6 млн.грн., з них 53,6% припало на підприємства з виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів.
    Прямі іноземні інвестиції (акціонерний капітал) у розвиток галузі на 01.07.2013р. склали 103,5 млн.дол.США.
    Перспектива галузі залежить від переходу підприємств на вітчизняну сировину, що дасть змогу виготовляти продукцію для внутрішнього ринку.

    Начальника відділу статистики промисловості ГУС
    Добрянська Зоряна

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору