ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ветеранам війни на Хустщині надано грошову допомогу на 10,4 тис. гривень

    27 квітня 2024 субота
    26 переглядів

    542 ветерани Великої Вітчизняної війни, які проживають у Хустському районі Закарпаття, також забезпечені медикаментами на на 185,3 тис.грн.. Обстежено житлово-побутові умови 11 ветеранів та проведено зубопротезування 34 особам на суму 36,5 тис.грн.

    Про це було повідомлено на круглому столі у Хустській РДА з нагоди відзначення 69-ї річниці визволення області та України від фашистських загарбників. У засіданні взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Дулкай В.Ю., заступник голови райдержадміністрації Петровський Л.І., керівник апарату адміністрації Любка В.В., керівники структурних підрозділів адміністрації, представники ради ветеранів України, учасники Великої Вітчизняної війни.
    Виступаючи перед учасниками круглого столу заступник голови адміністрації Любомир Петровський наголосив, що на сьогодні, основним завданням влади є поліпшення соціального та медичного захисту ветеранів війни, на виконання завдань Президента України.
    У своєму виступі голова Хустської міськрайонної організації Ради ветеранів України Іван Білич наголосив, що 24 жовтня спільно з районною владою, громадськістю району спільно відзначили 69-ту річницю визволення міста Хуст та району від фашизму:
    - За роки війни Україна зазнала великих втрат, загинуло більше 5 млн. українців, зруйновані підприємства, знищені міста і села. Але ніщо не зрівняти з подвигом, які здійснили наші воїни. На превеликий жаль з кожним роком ветеранів стає все менше. Ми вдячні ветеранам за їх подвиг, за наше сьогодення. У цьому році виділено 17 тис. грн.. на підтримку нашої організації і ми щиро дякуємо владі за це.
    На сьогодні в районі перебуває на обліку 542 ветеранів Великої Вітчизняної війни, - сказав Михайло Мойсей – начальник управління соціального захисту райдержадміністрації. Ветеранам війни надано грошову допомогу на суму 10,4 тис.грн., забезпечено медикаментами на 185,3 тис.грн., обстежено житлово-побутові умови 11 ветеранів, проведено зубопротезування 34 особам на суму 36,5 тис.грн..
    Усім ветеранам війни, інвалідам війни призначені та виплачуються пенсії в повному розмірі, - повідомила начальник управління Пенсійного фонду в м.Хуст та Хустському районі Алла Рішко. Затримки у виплаті пенсій ветеранам війни немає.
    Медичними закладами району, як розповів начальник відділу охорони здоров’я Володимир Поп, надається відповідна медична допомога. Проводиться постійно огляд ветеранів війни медпрацівниками. У райлікарні в кожному відділенні виділені та облаштовані окремі палати для учасників Великої Вітчизняної війни.
    Виступаючи від імені ветеранів війни, учасник бойових дій Іван Іванов поділився спогадами воєнних років, про страшні часи та подякував за турботу про ветеранів, за допомогу яку надають волонтери та учні шкіл одиноким учасникам війни та інвалідам. Щира подяка висловлена керівництву держави та району за постійну турботу та допомогу.

    Хустський район

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости