ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Губернатор обговорив з Мирославом Клімою питання співробітництва

    26 квітня 2024 п'ятниця
    60 переглядів

    У вівторок, 19 листопада, очільник краю Олександр Ледида зустрівся з Генеральним Консулом Чеської республіки у Львові Мірославом Клімою.

    На зустрічі також були присутні заступник голови облдержадміністрації Михайло Попович, начальник відділу євроінтеграції та транскордонного співробітництва управління зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та транскордонного співробітництва Закарпатської ОДА Уляна Гурчумелія. Під час зустрічі обговорили питання подальшого співробітництва, реалізації інвестиційних проектів та торгівельні відносини між Закарпаттям та Чеською республікою.

    Наразі, як прозвучало під час зустрічі, Закарпатська область бере активну участь у втіленні ініціативи Європейської Комісії «Європейський Інструмент Сусідства та Партнерства». Регіон є постійним учасником усіх програм сусідства Європейського Союзу, які діють на його східному кордоні. Окрім того, область надає рекомендації для підготовки нових програм сусідства Європейської комісії «Україна – Угорщина – Словаччина – Румунія» 2014 – 2020 та «Україна – Польща – Білорусь» 2014 – 2020.

    Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида під час зустрічі наголосив на тісних і тривалих дружніх стосунках обох країн: «Україна, і в першу чергу Закарпаття, а також Чеська республіка є постійними партнерами у програмах, що стосуються міжнародної співпраці. Наразі ми спільно реалізовуємо понад 30 спільних проектів. Триває співпраця у таких сферах, як освіта, міжнародний обмін молоді, захист навколишнього середовища, сфері торгівельних відносин, охорона культурної спадщини, туризм та розбудова промислових об’єктів».

    Мирослав Кліма, у свою чергу, додав: «Як представник Чеської Республіки я повністю підтримую Україну на шляху до євроінтеграції та підписання Угоди про асоціацію. Україна є надзвичайно привабливою державою для Європейського Співтовариства. Багатство ресурсів, кваліфікована робоча сила, висока врожайність зернових та промислова база країни, - це значні важелі для співпраці між нашими державами.

    На сьогодні Закарпаття має офіційно встановлені партнерські зв’язки з 14 регіонами країн Європейського Союзу. Одні з найміцніших - з Краєм Височина та Пардубіцьким краєм. Нагадуємо, що 13 вересня поточного року було підписано Договір про співробітництво між Закарпатською областю та краєм Височина, що в свою чергу стало знаковим етапом у розбудові міжнародного співробітництва.

    Загалом, між Закарпатською областю та регіонами Чехії підписані низка угод, і серед них такі, як Угода про співробітництво з Краєм Височіна, Меморандум про розвиток тристоронніх відносин і співробітництва з Пардубіцьким краєм (Чехія) та Пряшівським самоврядним краєм (Словаччина), також партнерські угоди між м. Ужгородом та Чеською Ліпою і Їглавою (Чехія) тощо.

    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости