ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Промисловість області

    26 квітня 2024 п'ятниця
    37 переглядів

    У січні–жовтні п.р. індекс промислового виробництва, порівняно з аналогічним періодом минулого року, склав 96,8%.

    У добувній промисловості і розробленні кар’єрів у січні–жовтні п.р., порівняно з відповідним періодом минулого року, виробництво зросло на 5,5%, що зумовлено зростанням видобутку природного газу.
    У переробній промисловості, порівняно з січнем–жовтнем 2012р., обсяги виробленої продукції зменшено на 4,0%.
    У виробництві харчових продуктів та напоїв за період з початку 2013р. спостерігалося скорочення виробництва проти січня–жовтня 2012р. на 20,9%. Зменшено виробництво м’яса свиней свіжого чи охолодженого, соків фруктових та овочевих, овочів консервованих натуральних, овочів, фруктів, горіхів, грибів, приготованих чи консервованих з додаванням оцту чи оцтової кислоти, виноградного вина, коньяку, не здійснювалось виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао, та виробів кондитерських цукрових.
    На підприємствах з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, у зв’язку із скороченням замовлень на виготовлення продукції на умовах давальницької сировини, випуск продукції за десять місяців п.р., порівняно з відповідним періодом минулого року, зменшено на 24,3%.
    На підприємствах з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності індекс промислової продукції за січень–жовтень п.р. становив 91,7%, порівняно з аналогічним періодом 2012р.
    У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції за підсумками десяти місяців 2013р. зафіксовано зростання обсягів продукції у 1,7 раза. У порівнянні з січнем–жовтнем минулого року зросло виробництво етилацетату, вугілля деревного, смол карбомідних.
    На підприємствах із виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції за січень–жовтень п.р., проти січня–жовтня 2012р., зафіксовано зниження обсягів виробництва продукції на 5,5%, зокрема,у виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції – на 11,6%, тоді як одержано приріст у виробництві гумових і пластмасових виробів на 4,4%.
    У машинобудуванні, крім ремонту і монтажу машин і устатковання, індекс обсягу промислової продукції за десять місяців п.р. до аналогічного періоду минулого року склав 100,0%. Найбільше зростання випуску продукції відбулося на підприємствах з виробництва машин і устатковання (у 6,2 раза), з виробництва електричного устатковання (на 8,6%), з виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів (на 0,6%), проте відбувся спад виробництва на підприємствах з виробництва комп’ютерів, електронної та оптичної продукції (на 11,7%).
    Зоряна Добрянська начальник відділу
    статистики промисловості ГУС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору