ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Спростування інформації щодо відмови Червоного Хреста від гуманітарної допомоги

    26 квітня 2024 п'ятниця
    60 переглядів

    20 лютого, в соцмережі з’явилася інформація про те, що Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) відмовилося прийняти і розмитнити вантаж ліків, які прибули літаком, від Канадського Червоного Хреста і передати гуманітарну допомогу для потреб Майдану.

    Заява пані Богомолець, щодо відмови Товариства Червоного Хреста України від літака з гуманітарною допомогою від Канадського Червоного Хреста не відповідає дійсності. Товариство Червоного Хреста України заявляє, що не отримувало від Канадського Червоного Хреста офіційної пропозиції про надання термінової гуманітарної допомоги.
    При підтримці Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, українських виробників ліків в даний час ми в достатній мірі забезпечені необхідними медикаментами та матеріалами для роботи нашого загону першої допомоги, який тільки за минулу добу надав допомогу понад 300 постраждалим особам в середмісті Києва.
    Пані О. Богомолець вибачилась перед президентом Товариства Червоного Хреста України і пообіцяла спростувати свою інформацію викладену в мережі Інтернет.



    Про поранення волонтера Червоного Хреста



    20 лютого був серйозно поранений волонтер загону Червоного Хреста з надання першої допомоги Котляревський Роман бойовою кулею, калібр 7,62, у час, коли волонтери намагалися врятувати важкопораненого. В цей час Романа і дістала куля снайпера. Неможливо уявити біль і страждання хлопця, адже куля застрягла в кістці! Товаріші-волонтери швидко перев'язали Романа і доставили його до шпитального пункту. Звідти Романа перевезли до лікарні.

    21 вранці волонтери відвідали товариша. Його вже прооперували, Роман почувається добре, посміхається. І на питання чи не страшно йому, відповів, що як тільки зможе ходити, обов'язково повернеться до роботи в загоні.

    Справді, Роман Котляревській не з лякливих. Кілька років поспіль він працював у гарячих точках по всій Африці. Тобто, і навички, і психологічна підготовка у нього достатні.

    Президент ТЧХУ в телефонній розмові нагадав міністру МВС про неприпустимість будь-якого насильства, а тим більше застосування зброї, до співробітників Червоного Хреста, медиків і журналістів.

    - Роман Котляревський оглядає безпечність периметру у той час коли інші волонтери команди надають допомогу важкопораненому. Хлопці ще не знають, що чоловік вже мертвий…

    - За хвилину потому ситуація змінилася…

    - Незважаючи на реальну небезпеку волонтери допомагають своєму товаришеві.

    - Романа доставили у шпитальний пункт. Священик, слава Богу, йому не потрібний.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору