ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Валерій Пацкан : УДАР зайнявся розробкою нового Закону «Про використання мов в Україні»

    26 квітня 2024 п'ятниця
    14 переглядів

    Політичні сили, орієнтовані на розкол України починають штучно здіймати бурю на тлі неіснуючих загроз у зв’язку зі скасуванням мовного закону Колесніченка-Ківалова.

    Таку думку 28 лютого, спілкуючись з журналістами, висловив член фракції «УДАРу», голова парламентського Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан.
    Народний депутат розповів про альтернативний законопроект, який в скорому майбутньому буде зареєстрований у Верховній Раді:
    «Не можна забувати, що в Україні проживає величезна кількість представників національних меншин, які також є громадянами України і для яких актуальними є питання достатньої кількості підручників, обсягу мовлення на місцевих телеканалах тощо. Тому, розуміючи певну стурбованість частини громадян України цим питанням УДАР зайнявся розробкою нового Закону «Про використання мов в Україні», - повідомив Пацкан.
    Зазначений закон регулюватиме статус мов національних меншин і виправить численні недоліки попереднього "мовного закону", буквально "протягнутого" у парламенті попереднього скликання.
    Політик переконаний, що скасований закон по суті ні на що не впливав. Зокрема, політик навів приклад, що у 2010/2011 навчальному році і без цього закону в Україні функціонувало 1006 дошкільних навчальних закладів з навчанням та вихованням російською мовою, 1149 загальноосвітніх державних та комунальних навчальних закладів з навчанням російською мовою та 1373 – з навчанням українською і російською мовами.
    «Скасований Верховною Радою документ не тільки не давав подальшого розвитку українській мові, але, фактично, надавав превагу лише російській мові. Цим законом влада робила все, щоб розколоти нашу державу і зараз час виправити ті їхні помилки», - заявив Пацкан.
    Пацкан підкреслив, що лідер УДАРу Віталій Кличко вже заявив, що у разі обрання його на посаду президента України, він виступить гарантом дотримання прав на використання рідної мови для усіх громадян України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости