ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Центр «Вибір» проводив обстеження доступності автостанцій Закарпатськї області

    26 квітня 2024 п'ятниця
    63 переглядів
    Центр "Вибір" буде проводити і надалі моніторинг всієї інфраструктури Закарпаття

    Днями Центр «Вибір» проводив обстеження доступності автостанцій області. За підтримки Укравтоінспекції ми обстежували автостанції у Сваляві та с. Сільце. Нічого нового. Все, як завжди і як усюди. Не дивлячись на величезну кількість законодавчих актів про необхідність створення безперешкодного доступу до об’єктів інфраструктури для маломобільних громадян, віз і нині там – доступності як не було, так і нема.

    Пандус на автовокзалі Сваляви є, але користуватися ним – зась. Одна поручня, кут нахилу – 60 градусів, та ще й вкритий слизькою плиткою. Туалет – взагалі окрема розмова – зовсім недоступний. А ще цікавішою була прилегла територія в ямах, вибоїнах і калюжах води, через які не те що інваліду на візках не пройти, але й здоровому хіба що літати. Керівництво автостанції пообіцяло докласти максимум зусиль, щоб виправити ситуацію. Поживемо – побачимо.

    Зовсім цікава ситуація виникла у с. Сільце. Я сфотографувала все, що мене цікавило, зробила висновки і раптом зал очікування закрили на ключ, повідомивши, що обстежувати станцію не дозволяють. Як громадська організація ми не потребуємо жодного дозволу, тому я сміливо публікую те, що побачила. По периметру будівлі 1 метр облаштованого тротуару, далі – ями, вибоїни. Туалет – дірка у підлозі, хоча до нього є спроба зробити в’їзд на одну ступеньку. Не гірше і не краще, ніж у інших, тому реакція керівництва була не зовсім зрозумілою.

    Далі більше – приїхавши в місто працівники Укравтоінспекції, які мене супроводжували в поїздці, попросили не обнародувати матеріал, оскільки вони отримали чи то попередження, чи то припис Закарпатського окружного адміністративного суду, який в рекордні строки 09.04.14 прийняв Ухвалу про забезпечення адміністративного позову ВАТ Закарпатавтотранс до Укртрансінспекції у Закарпатській області, щодо визнання незаконним проведення додаткового обстеження, тобто, іншими словами обстежувати автостанції і автовокзали – не є законним!!!

    Чи не є це приводом для втручання ілюстративних дій?

    Ну що ж, може для них це і є незаконним, а громадська організація, керуючись основним документом – «Конвенцією про права інвалідів», буде проводити і надалі моніторинг всієї інфраструктури з надією наблизити область в центрі Європи до європейських стандартів у питаннях наближення середовища до потреб мало мобільних громадян.

    Любов Пчолинська
    Закарпатський регіональний центр соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації "Вибір”

    автостанції права інвалідів

    права інвалідів

    автостанції

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору