ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Перш, ніж судити, люстратори мають самі пройти через детектор брехні!

    26 квітня 2024 п'ятниця
    23 переглядів

    Про це та багато чого іншого мовилося на зустрічі губернатора Закарпаття з представниками активної молоді краю.
    У вівторок, 6 травня, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Валерій Лунченко зустрівся з активістами громадських організацій Закарпаття.

    Такі зустрічі планувалося проводити кожної останньої п’ятниці місяця, однак цього разу через відрядження керівника краю до Києва, спілкування довелося відтермінувати. Найперше Валерій Лунченко ознайомив активістів із економічною ситуацією в області та станом справ щодо призначення голів РДА. Із 12 новопризначених керівників районів, шістьох представлено, ще 6 кандидатур погоджено з громадою та вже відправлено документи до Києва, і вони найближчим часом приступлять до виконання своїх обов’язків.
    Наступне завдання на порядку денному – формування апарату ОДА. Для цього Валерій Лунченко звернувся до громадських активістів висловити своє бачення того, яким чином приймати рішення щодо призначення нових керівників департаментів та управлінь Закарпатської обласної адміністрації. Присутні запропонували, щоб кожна кандидатура розглядалася і затверджувалася люстраційним комітетом. Але для цього необхідно нарешті юридично легітимізувати цей орган, аби діяти у правовому полі. Окрім цього, останнім часом виникають дискусії і щодо самих членів люстраційного комітету. Багато хто вважає, що окремі персони не відповідають критеріям сумлінності і справедливості, тож самі активісти висловили пропозицію членам люстраційного комітету проходити перевірку на детекторі брехні, перш ніж судити, хто повинен займати керівні посади в головній державній установі області.
    Те ж саме стосуватиметься і членів Громадської ради при ОДА. Цей дорадчий орган вже кілька років зареєстрований, однак ефективних результатів не показав. Більше того, останнє засідання його членів проводилося рік тому. Учасники зустрічі прийняли рішення розпочати процес “перезавантаження” Громадської ради та наповнення цього органу фахівцями, які б давали компетентні рекомендації, в тому числі, і щодо призначень керівників управлінь і департаментів.
    Обговорили представники громадськості з керівником області і шляхи подолання корупції в правоохоронних та податкових органах.
    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору