ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Діяльність підприємств пріоритетних галузей Закарпаття

    26 квітня 2024 п'ятниця
    15 переглядів

    У квітні п.р. обсяги виробленої промислової продукції зросли, порівняно з березнем п.р., на 2,4%. З початку року індекс промислового виробництва, порівняно з аналогічним періодом минулого року, склав 96,2%.

    У добувній промисловості і розробленні кар’єрів у січні–квітні п.р., порівняно з відповідним періодом минулого року, виробництво зросло у 1,6 раза, що зумовлено зростанням видобутку природного газу та піску. На підприємствах з виробництва харчових продуктів та напоїв у січні–квітні п.р. спостерігалося скорочення виробництва проти січня–квітня 2013р. на 16,4%. Скорочено виробництво м’яса свиней свіжого чи охолодженого, виробів макаронних, локшини та виробів борошняних подібних, борошна, вина виноградного, ковбасних виробів, соків та суміші соків фруктових та овочевих. Поряд із цим, одержано приріст продукції у виробництві овочів консервованих натуральних (на 61 т), вод натуральних мінеральних газованих (на 184,4 тис.дал).
    На підприємствах з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів випуск продукції у січні–квітні п.р., порівняно з січнем–квітнем 2013р., збільшено на 2,6%.
    На підприємствах з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності індекс промислової продукції за січень–квітень п.р. становив 105,4%, порівняно з аналогічним періодом 2013р., у т.ч. на підприємствах з оброблення деревини та виготовлення виробів з деревини та корку – 108,1%, з виробництва паперу та паперових виробів – 75,9%, у поліграфічній діяльності – 86,0%.
    У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції за січень–квітень 2014р. зафіксовано зниження обсягів продукції на 26,5%, знижено виробництво етилацетату, мила, засобів мийних та засобів для чищення, парфумів та води туалетної, дезодорантів для тіла антиперспірантів, засобів для прийняття ванн.
    На підприємствах із виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції за січень–квітень 2014р. зафіксовано зниження обсягів продукції на третину, зокрема, у виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції – на 50,6%, гумових і пластмасових виробів – на 8,5%.
    У машинобудуванні, крім ремонту і монтажу машин і устатковання, індекс обсягу промислової продукції у січні–квітні п.р. до аналогічного періоду минулого року склав 100,7%. Однак, скорочення випуску продукції зафіксовано підприємствами з виробництва комп’ютерів, електронної та оптичної продукції (на 10,9%) та з виробництва машин і устатковання (на 3,8%).

    Начальник відділу статистики
    промисловості ГУС
    Добрянська Зоряна

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору