ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Туризм на Закарпатті

    26 квітня 2024 п'ятниця
    44 переглядів

    Закарпаття – єдина з областей України, яка межує з чотирма країнами Карпатського Єврорегіону – Угорщиною, Польщею, Словаччиною, Румунією. Завдяки геополітичному розташуванню і природно–кліматичним особливостям, область має надзвичайно сприятливі умови для розвитку туризму і оздоровлення людей.

    Багатовікові традиції, самобутня культура населення Закарпаття, унікальна скарбниця пам`яток народної архітектури краю приваблюють туристів. Упродовж 2013 року 19,9 тис. осіб офіційно скористалися туристичними послугами, з них 0,5 тис. осіб – іноземні туристи, 13,0 тис. осіб – громадяни України, які виїжджали за кордон, 6,4 тис. осіб – внутрішні туристи. У порівнянні з 2012 роком кількість громадян України, які виїжджали за кордон, збільшилася на 9,9%, а кількість іноземних туристів та внутрішніх туристів зменшилася на 29,7% та 16,2% відповідно,
    На дві третини зменшилася і кількість туристів, яким було надано екскурсійні послуги.
    У 2013 році із загальної кількості туристів проводили дозвілля та відпочинок 97,4%, перебували у службових, ділових поїздках, на навчанні –1,0%, перебували на лікуванні – 0,3%, займалися іншими видами туризму – 1,3%.
    У загальній кількості туристів більше третини складали діти та підлітки – усього 6,9 тис. осіб.
    Усього впродовж 2013 року суб`єктами туристичної діяльності області надано 138,6 тис. туроднів, на кожного туриста в середньому припадало по 7 туроднів.
    Загалом у 2013р. туристичних путівок продано на 45,8 млн.грн.
    Одним із найактуальніших напрямків розвитку туризму на Закарпатті є сільський туризм. Мальовничі місця регіону дозволяють вибрати відпочинок за вподобанням, поєднуючи його з прогулянками лісом, оздоровленням цілющими джерельними водами та чистим гірським повітрям
    На сьогодні великий досвід організації відпочинку на селі мають садиби Рахівщини, Перечинщини, Виноградівщини, Берегівщини, Міжгірщини та інших районів області. У 2013 році їх відвідали 1,6 тис. відпочиваючих.

    Олена Рябцева начальник відділу статистики соціальних послуг Головного управління статистики

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору