ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Автогонщик із Закарпаття очолив трійку призерів шостого етапу чемпіонату України з гірського раллі

    26 квітня 2024 п'ятниця
    68 переглядів
    Сергій Німець святкував перемогу у групі А3.

    Сергій Німець святкував перемогу у групі А3.

    На Львівщині відбулися всеукраїнські змагання з гірських автоперегонів «Ралі Галіція». Впродовж трьох днів на території Сколівського та Миколаївського районів тривав VI етап чемпіонату України з гірських автоперегонів та IV етап чемпіонату України з ралі.

    Третього жовтня відбувались змагання з гірських автоперегонів. У заліковій групі А1 перше місце виборов львів’янин Олександр Грабовецький, другим приїхав також наш краянин Олег Карман, замкнув трійку призерів у цьому класі киянин Артем Хорольський. У заліковій групі А2 не було рівних Дмитрові Захарову зі Львова, другим фінішував Луцяк Михайло з Чернівців, третім місцем задовольнився львів’янин Данило Швець. І у групі А3 впевнену перемогу здобув Степан Німець із Закарпаття, срібло — у львів’янина Олега Слезінського, бронза — в автогонщика з Києва Вадима Єрохіна.

    Та все ж усі любителі автоспорту очікували на змагання з ралі. І хоча на цьогорічне «Ралі Галіція» не приїхало чимало королів українського автоспорту, боротися за першість було кому. Змагання відбувалися на трьох спеціальних ділянках у Миколаївському районі Львівщини. Цього року в змаганнях брали участь лише дев’ятнадцять екіпажів. Для порівняння, минуло року екіпажів було втричі більше. Варто також відзначити, що в цьому етапі не брали участі поточні лідери чемпіонату. Зокрема була дискваліфікована на «Ралі Галіція» команда Салюка та Червоненка. Також не приїхали на цей етап Чмих та Бєсєдін. У підсумку гонка втратила свою видовищність та інтригу. На «Ралі Галіція» перше місце виборов екіпаж Володимира Петренка та Дмитра Андрющенка на автомобілі Mitsubishi Lancer. Другими фінішували Юрій Хоміцький та Андрій Бондар на автомобілі Subaru Impreza. На третьому місці завершили етап Іван Остапченко та Юрій Кузьмінов на автомобілі Mitsubishi Lancer. Львівська команда у складі Михайла Серветника та Тетяни Слезінської не зуміли завершити гонку, зійшовши з траси на першій спецділянці.

    Після львівського етапу мали б стати відомі чемпіони та призери цьогорічного чемпіонату України з ралі. Однак наразі невідома подальша доля дискваліфікованого екіпажу Салюка та Червоненка. Наразі претендентів на чемпіонство є двоє — екіпаж Салюка та екіпаж Ганджі, останній на «Ралі Галіція» в абсолютному заліку набрав максимальну кількість очок — 50.

    Ярема ЧУЙКО

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору