ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородські «Карпати» знову розпочали новий сезон жіночої Суперліги

    26 квітня 2024 п'ятниця
    62 переглядів
    Ужгородські «Карпати» cтартували з перемоги.

    Звучить дивно, але це правда. Матчі ужгородського з’їзного туру, про який ми писали раніше, скасували. Непорозуміння в Федерації гандболу, які тривали майже половину осені й ризикували вилитися в штрафні санкції з боку Європи, нарешті завершилися. Жіночу Суперлігу вирішили реорганізувати, додавши до її складу команди Вищої ліги (тепер 10 колективів боротимуться за «золото»), та …розпочати все спочатку.

    І ось, нарешті, Суперліга знову стартувала. З чистого листа.

    Цей сезон уже став революційним у українському жіночому гандболі. Адже вперше в ньому вирішили взяти участь стільки команд. Звісно, про якість гандболу тут мова йти не буде. Різниця між ужгородськими «Карпатами», які деякі європейські колективи «лускають як горіхи», і, скажімо, командами з Хмельницького та Тернополя, котрі ніколи на високому рівні не грали, величезна. Тому кількість відверто «прохідних» матчів різко зросла. Проте цей крок можна вважати правильним із точки зору підняття гандболу в регіонах. Зрештою, ті же «Карпати» та «Галичанка» будуть вчити грати Бровари, Тернопіль та Хмельницький. І рівень українського гандболу через рік-два значно виросте. А це великий плюс.

    Перший тур нової Суперліги вирішили зробити з’їзним. І провести його в Броварах, що на Київщині. В рамках цього підопічні В. Войналовича мали провести 5 матчів.

    Першу гру Суперліги чемпіонкам довелося провести з господарем арени ГК «Бровари» – одним із дебютантів цього сезону. Зрозуміло, що сили були нерівні, й результат цього матчу прогнозували заздалегідь. Так і сталося. Перша половина гри з броварчанками пройшла під диктовку ужгородської команди. Підопічні В. Войналовича були значно швидшими та точнішими в передачах. Тому дебютанток вдавалося «ловити» на контратаках, які вдало реалізовували з флангів Лєбедєва та Мигович. Окрім того Вороновій та Компанієць вдавалося «бомбардувати» ворота суперника дальніми кидками. Звісно, «Бровари» були деморалізовані таким розвитком подій, тому не могли налаштуватися навіть на семиметрові кидки. Тільки за перший тайм спочатку Гайович, а потім Яблонська змогли відбити три семиметрові. Загалом за перший тайм ужгородська команда пропустила всього один м’яч і на перерву пішла з рахунком 19:1. До речі, саме з таким рахунком «Карпати» закінчили перший тайм другого матчу з лондонською «Олімпією». В другій половині гри «карпатівки» тільки добивали своїх суперниць. Кот, Кильч та Цубина влучно завершували комбінації чемпіонів, чим збільшували перевагу в рахунку. Броварчанки трохи посміливішали й зуміли забити ще 8 м’ячів у ворота «Карпат», проте це не вплинуло на загальний результат матчу. Завершився поєдинок із рахунком 36:9 на користь чинних чемпіонів України. Варто відзначити, що найбільше голів у поєдинку забила Дарина Кот – 9 влучних кидків, у тому числі 2 – з семиметрових.

    Наступного дня ужгородські «Карпати» продовжили свою переможну ходу. В другому матчі їм знову протистояв дебютант Суперліги – київський «ДЮСШ 21-ЦСКА»

    Фаворити матчу одразу повели в рахунку. На вістрі атаки найчастіше відзначалися Мигович та Лєбедєва, а з комбінаційних дій вдало реалізовували свої моменти Лезінська, Компінєць та Кот. Столичні гандболістки виявилися трохи сміливішими за попередню команду – в першому таймі змогли забити 7 голів. Завершилася перша половина гри з рахунком 24:7. У другому таймі «карпатівки» продовжували домінувати на майданчику. Завдяки швидким контратакам та влучним дальнім передачам вони впевнено збільшували перевагу в рахунку, хоча й часто хибили з семиметрової позначки. І все ж швидкості на майданчику були високі, що дозволило Цубині, Кильч та Цибуленко довершити розгром суперника з рахунком 43:18. Наступні ігри в цьому з’їзному турі чемпіонки проведуть зі «Спартаком», «Реалом» та «Дніпрянкою».

    Денис ФАЗЕКАШ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору