ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Анцю Кушницьку" привітали з 106-м днем народження! (ФОТО)

    27 квітня 2024 субота
    80 переглядів
    Боржавській вузькоколійці виповнилось 106 років.

    У неділю, 21 грудня, любителі подорожувати боржавською вузькоколійкою прийшли привітати "Анцю Кушницьку" із 106-м днем народження.

    Боржавська вузькоколійна залізниця - в народі має назву «Анця Кушницька» - одна з діючих вузькоколійних залізниць в Україні, в межах Іршавського, Берегівського та Виноградівського районів Закарпатської області.

    Загальна довжина залізниці -123 км, ширина колії - 750 мм.

    Перша черга Боржавської вузькоколійки введена в експлуатацію 23 грудня 1908 року. Залізниця використовувалась передусім для перевезення деревини з гірських масивів Полонина Боржава та Великий Діл в Закарпатську низовину для подальшого транспортуванні та переробки.

    Нині в експлуатації залишається гілка Виноградів- Іршава. Залізницю використовують не лише для перевезення вантажів, але й для пасажирських перевезень. Пасажирські потяги складаються з локомотива і декількох (1- 4) вагончиків. У кожному селі, через яке проходить залізниця, споруджені невеликі станції. На сьогодні регулярні пасажирські перевезення здійснюються між містами Виноградово та Іршава.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости