ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті перестала виходити одна з найстаріших газет часів Незалежності

    26 квітня 2024 п'ятниця
    39 переглядів
    Друковані видання один за одним закриваються на Срібній Землі.

    У Закарпатській області з газетних лотків зник тижневик "Срібна Земля-Фест". Останній випуск побачив світ 28 листопада.

    У коментарі регіональному представнику ІМІ головний редактор газети Василь Ільницький зазначив, що газета тимчасово перестала виходити через певні економічні труднощі, зокрема – подорожчання цін на поліграфічні послуги. Однак, запевнив головред, зараз він докладає усіх зусиль, аби газета відновила вихід найближчим часом. Можливо, новий номер вийде ще й цього місяця.

    Газета "Срібна Земля-Фест" вважається однією з найстаріших з часів Незалежності України – виходить з 25 квітня 1996 року. Газета позиціонувала себе як незалежне видання з проукраїнським і проєвропейським спрямуванням.
    В останні роки редакція практикувала припиняти роботу на період літньої відпустки. В штаті редакції не працювали журналісти на постійній основі, автори публікували свої матеріали на правах позаштатних дописувачів. Газета виходила раз на тиждень на 16 сторінках тиражем 5 350 примірників.

    Засновниками видання, згідно з даними Державного реєстру фізичних та юридичних осіб, є депутат Виноградівської міської ради Іван Мотрунич та головний редактор Василь Ільницький.

    У березні 2014 року на Закарпатті припинив вихід ще один тижневик – "Газета "Старий Замок "Паланок".

    Як повідомляв ІМІ, в Ужгороді влада планує ліквідувати комунальне підприємство, що випускає муніципальну газету "Ужгород".

    ІМІ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору