ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пішов з життя головний лікар Державного закладу «Українська алергологічна лікарня Міністерства охорони здоров’я України» Чонка Ярослав Васильович

    26 квітня 2024 п'ятниця
    60 переглядів
    Чонка Ярослав Васильович

    Міністерство охорони здоров’я України з глибоким сумом сповіщає, що 29 грудня 2014 року на 63 році пішов з життя Чонка Ярослав Васильович - видатний діяч медицини, талановитий організатор сфери охорони здоров’я, головний лікар Державного закладу «Українська алергологічна лікарня Міністерства охорони здоров’я України», кандидат медичних наук.

    Ярослав Васильович народився 28 вересня 1951 року в с. Криве Тячівського району Закарпатської області. У 1974 році закінчив лікувальний факультет Ужгородського медичного університету. Весь його шлях був пов'язаний з медициною. Після закінчення університету працював лікарем-педіатром, лікарем-терапевтом Хустівської центральної районної лікарні та Тячівської центральної районної лікарні. У 1984 році перейшов на роботу до Республіканської алергологічної лікарні МОЗ України.

    З 1994 року Я. Чонка працював на посаді головного лікаря Державного закладу «Українська алергологічна лікарня Міністерства охорони здоров’я України». За цей час проявив новаторській підхід до організації всіх видів діяльності лікарні. Ним було проведено значну роботу по зміцненню матеріально-технічної бази лікарні. Кандидат медичних наук з 1988 року, автор більше 60 наукових робіт. Обраний в третій раз на XIV Міжнародному симпозіумі по спелеотерапії віце-президентом Постійної комісії по спелеотерапії при ЮНЕСКО. Я. Чонка цілеспрямовано і ефективно керував колективом, вирішував актуальні завдання медицини.

    Перестало битися серце вірного сина України та видатного своїй справі вченого, лікаря, дбайливого батька та коханого чоловіка. Світла пам'ять про Чонку Ярослава Васильовича – прекрасну людину та лікаря назавжди залишиться у наших серцях.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору