ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Карпати - чудовий край на заході України. І взимку, і влітку!

    26 квітня 2024 п'ятниця
    39 переглядів
    Карпати цікаві для туристів тим, що тут цікаво відпочивати в будь-який час

    Величні гори, стрункі смереки, швидкі ріки, прозорі озера, комфортне житло, добродушні жителі, активний відпочинок і смачна їжа. Ось те, чим цікаві Карпати для туристів. Тим, хто ще жодного разу не бував у Карпатах, рекомендуємо терміново пакувати валізи і вирушати в дорогу.

    Карпати цікаві для туристів тим, що тут цікаво і добре відпочивати в будь-який час року. Взимку тут можна покататися на лижах і сноубордах, а в теплу пору року насолодитися природою і гірським повітрям. Карпати - край надзвичайно екологічний. Повітря тут чисте і свіже, гірські пейзажі просто чарівні, а рівень сервісу може посперечатися з Європою. А от ціни на житло і харчування тут цілком доступні. Приміром, двокімнатний номер люкс в справжньому замку влітку тут можна зняти всього за 300 гривень на день, а комплексний обід у ресторані обійдеться в 25 гривень.

    Карпати цікаві туристам своєю різноманітністю і безліччю можливостей для активного відпочинку. Взимку тут можна зайнятися гірськолижним спортом на курорті Буковель. До послуг відпочиваючих - прокат лиж і сноубордів, підйомники і хороші траси.

    В іншу пору року відпочиваючим в Карпатах теж не доведеться нудьгувати. Для любителів екстриму тут запропонують рафтинг на річці Черемош, польоти на тарзанці над гірськими річками і поїздки на квадроциклах по гірських дорогах. Також в Карпатах можна покататися на конях або велосипедах.

    Особливий вид активного відпочинку - сходження на гори. Наприклад, можна підкорити найвищу вершину Карпат - гору Говерла. Її висота - 2061 метр над рівнем моря. Знаходиться вона біля селища Ясіня.

    Крім того, в Карпатах є багато пам'яток як природного, так і рукотворного походження. Приїхавши відпочивати в Карпати, обов'язково відвідай хоча б кілька з них.

    пам'ятки Карпат
    Природа створила в Карпатах абсолютно надзвичайні за красою пейзажі і ландшафти. Гірські річки часто перетворюються на водоспади. Один з найкрасивіших водоспадів у Карпатах - Гук. Він розташований на висоті 900 метрів над рівнем моря, висота падіння води - 15 метрів. Під'їхати до водоспаду можна по автодорозі між селами Микуличин і Татарів. Інша назва водоспаду - Женецький.

    Тим, хто приїжджає в Карпати навесні, слід подивитися на долину нарцисів. Вона розташована недалеко від міста Хуст. З квітня по травень тут можна спостерігати за непередаваним по красі цвітінням нарцисів.

    Також в Карпатах варто подивитися на красиве озеро Синевир. Воно утворилося ще в льодовиковий період в результаті обвалу породи. Воно розкинулося на площі в 7 гектарів, а глибина його становить 20 метрів. Розташоване воно біля села Синевирська Поляна.

    Карпати можуть бути цікаві для туристів безліччю красивих замків. Чимало їх у Львівській області - Олеський, Добромильський, Свірзький. На красиві замки можна подивитися і в Закарпатській області - Ужгородський, Мукачівський, Невицький замки.

    У Карпатах також є безліч музеїв, де можна познайомитися з місцевою історією і культурою. А на сувенірних ринках можна придбати колоритні сувеніри на пам'ять.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору