ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Жителям зони АТО повернуть заборговані пенсії та зарплати

    26 квітня 2024 п'ятниця
    60 переглядів

    Верховна Рада наказала Кабміну погасити борги по зарплатах і пенсіях жителям територій, де проводиться АТО, і біженцям.

    "До 31 грудня 2015 цим громадянам має бути погашена заборгованість з виплати заробітної плати, стипендій, пенсій, що утворилася в результаті проведення антитерористичної операції", - сказано в законопроекті №0962, який сьогодні у другому читанні підтримали 267 депутатів парламенту. Цей документ також вводить річний мораторій на примусову реалізацію житла жителів зони АТО та біженців з Донбасу.
    Крім того, встановлено мораторій на нарахування та стягнення пені і штрафів ЖЕКам в районі проведення АТО за спожиті енергоресурси.
    Нагадаємо, що борги по зарплаті в Україні на 1 грудня досягли 2367000000 гривень. Це найвищий показник з квітня 2003 року, коли вони перевищували 2,4 млрд. Більше половини всієї суми заборгованості припадає на бунтівний Донбас, значна частина якого опинилася відрізаною від бюджету та фінансової системи України. У зв'язку з цим рішенням заборгованість із виплати заробітної плати за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів збільшилася на 12,1% порівняно з жовтнем, склавши на 1 грудня 433 млн гривень.

    Прес-служба ППУ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости