ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Бізнесове Закарпаття торік співпрацювало із 110 країнами світу

    27 квітня 2024 субота
    92 переглядів
    Із країн ЄС на Закарпаття імпортовано 44,2% усіх товарів, Азії — 23,8%.

    За 2014 рік обсяги експорту та імпорту товарів становили відповідно 1383,0 млн доларів та 1734,5 млн доларів. Порівняно з 2013 роком експорт склав 106,4%, імпорт — 84,1%. Порівняно з 2013 роком експорт товарів збільшився на 83,1 млн. доларів.

    На це вплинуло збільшення поставок електричних машин, текстильних матеріалів та текстильних виробів, продуктів рослинного походження, взуття, головних уборів, парасольок. Імпорт товарів порівняно з 2013 роком зменшився на 328,0 млн доларів. Скоротились поставки палива мінерального; нафти і продуктів її перегонки, засобів наземного транспорту, крім залізничного.

    Зовнішньоторговельні операції товарами суб’єкти господарювання області здійснювали з партнерами зі 110 країн світу. До країн Європи експортовано 85,0% усіх товарів, Азії — 1,4%, Америки — 0,4%. Основними країнами-партнерами з експорту товарів є Угорщина, Німеччина, Австрія, Словаччина та Польща. У 2014 році порівняно з 2013 роком збільшились обсяги експорту до Чехії, Німеччини, Угорщини, Польщі та Італії.

    За видами економічної діяльності найбільші експортні поставки здійснювали підприємства, основним видом діяльності яких є виробництво апаратури для радіо, телебачення та зв’язку та виробництво електричних машин та устаткування.

    Із країн ЄС імпортовано 44,2% усіх товарів, Азії — 23,8%. Значну питому вагу в загальному обсязі імпорту мали Білорусь, Німеччина, Китай, Угорщина, Чехія та Італія. Порівняно з 2013 роком зменшились імпортні поставки з головних країн-партнерів, крім Угорщини, Польщі та Китаю.

    Найбільші імпортні поставки здійснювали підприємства, основним видом діяльності яких є оптова торгівля і посередництво в оптовій торгівлі, виробництво апаратури для радіо, телебачення та зв’язку, додаткові транспортні послуги та допоміжні операції, виробництво автомобілів, причепів та напівпричепів.

    Основу товарної структури експорту за 2014 рік складали механічне та електричне обладнання, текстильні матеріали та текстильні вироби, різні промислові товари, деревина і вироби з деревини.

    У товарній структурі імпорту переважали поставки механічного та електричного обладнання, мінеральних продуктів, текстильних матеріалів та текстильних виробів, полімерних матеріалів, пластмаси та виробів з них. Питома вага зазначених груп товарів складає 81,2% від загального обсягу імпорту.

    Традиційно серед міст та районів області найактивніше здійснювали експортно-імпортні операції товарами суб’єкти господарювання Ужгородського та Виноградівського районів, міст Мукачево, Ужгород та Берегово.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору