ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Балога - Порошенку: Дозвольте мобілізованим закарпатцям нести службу в 128-й бригаді!

    27 квітня 2024 субота
    73 переглядів
    Балога: Закарпатцям не дають змоги проходити службу у 128-ій бригаді.

    Закарпатцям, яких мобілізують для захисту держави, не дають можливості проходити службу у нашій 128-й гірсько-піхотній бригаді. Так вирішив Генеральний штаб.

    Кому від цього легше? Армії, військовослужбовцям, їхнім батькам, нам, які займаються забезпеченням наших вояків? Просто, якщо вони будуть розкидані по всій Україні, по різних військових частинах, це унеможливить систематизацію та логістику волонтерської допомоги і посилок від батьків. Можливо для когось це буде таємницею, але 128-ма бригада весь цей час виживала лише за рахунок неї. Громада Закарпаття стала професійним тилом для своїх земляків на Сході.

    Тому, не розумію, в чому логіка таких рішень. Якщо не можете забезпечити армію усім необхідним, якщо не можете гарантувати бійцям допомогу, опіку і захист, то не заважайте тим, хто робить цю роботу всупереч, а не завдяки Міністерству оборони і Генеральному штабу.

    Пане Президенте, ми з Вами знаємо, що мобілізаційна кампанія на Закарпатті бажає бути кращою. Давайте дозволимо тим, хто йде захищати нашу державу, нести службу в 128-й гірсько-піхотній бригаді, згідно військово-облікової спеціальності. Це значно покращить моральний дух мобілізованих, і дасть нам можливість більш ефективно допомагати в забезпеченні наших земляків.

    Більше того, вважаю, що в кожній області місцевий бізнес має взяти шефство над тими військовими частинами, які беруть участь в обороні держави. Житомиряни – над 95-ю бригадою, бізнесмени Миколаєва – над 79-ю, Дніпропетровська – над 93-ю і т.д.. Знаю, що ця робота і так проводиться, але хаотично і безсистемно. А якщо за кожною областю чітко закріпити підшефні військові частини, впевнений, усім від цього буде лише краще.

    Віктор Балога


    ЧИТАЙТЕ UA-REPORTER.COM НА ФЕЙСБУК

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору