ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На маршруті Ужгород-Мукачево учасників АТО випихають з автобусів

    27 квітня 2024 субота
    27 переглядів

    Перевізники, які працюють на маршруті Ужгород - Мукачеве - Ужгород відмовилися безплатно перевозити пасажирів-учасників бойових дій, зокрема й учасників АТО. Причина - держава їм не компенсує витрат на пільгові категорії населення.


    897080796857463.jpgБогдан майже чотири місяці воював на Донбасі. В лютому отримав посвідчення учасника бойових дій. Тепер, за законом, має право на безкоштовний міжміський проїзд. Та водії автобусів Мукачеве - Ужгород таких пасажирів, як Богдан, перевозити відмовляються.

    "Це не по-людськи, але поки часу розбиратися немає, вже як закінчиться все - то можна взятися і за тих перевізників. Може, якби вони були там, бачили ту ситуацію - то, можливо, би по інакшому ставилися", - каже Галина Сернівка дівчина Богдана

    Телефоном ми зв'язалися з керівником "Закарпатавтотрансу". Він спочатку заперечував, що водії маршруту Ужгород - Мукачеве не перевозять пільговиків. Згодом, визнав. Але у всьому звинуватив обласних чиновників.

    "Просто облдержадміністрація не довела справу до кінця, бо коли вони давали їм договір на рейс - вони мали їм надати і другий договір про соціальні замовлення на пільгові категорії населення", - пояснює голова правління ПАТ "Закарпатавтотранс" Йосип Кречко.

    В обладміністрації не приховують: справді заборгували перевізникам 4 мільйони гривень за пільгові перевезення. Але - кажуть - не впускати до автобуса людину з посвідченням учасника бойових дій - незаконно. Тому вже звернулися до правоохоронців.

    "Щоб вони прийняли міри до тих перевізників, які відмовляють, порушуючи статтю 37 про автомобільний транспорт, а також щоб притягнути відповідних перевізників по статті 60, де накладається штраф у вигляді 10 неоподаткованих мінімумів громадян", - кже начальник управління інфраструктури, транспорту та туризму Закарпатської ОДА Едуард Маляр.

    Утім, не на всіх закарпатських маршрутах водії відмовляються перевозити учасників бойових дій. Якщо є час на очікування - транзитні автобуси, які проїжджають через Мукачеве - беруться довезти таких пасажирів до пункту призначення.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору