ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Спрощена процедура отримання угорського громадянства ускладнилася?

    26 квітня 2024 п'ятниця
    65 переглядів
    94 тисячі закарпатців вже отримали угорське громадянство

    Наразі це неофіційна та попередня інформація, пов'язана із збільшенням терміну від подачі документів на отримання громадянства до повідомлення рішення. Про це повідомило відразу кілька як офіційних, так і неофіційних джерел, які залучені у процедурі отримання угорського громадянства.

    Раніше термін від подачі документів до отримання відповіді як про підтвердження і запрошення на присягу, так і про відмову в отриманні й відтак початку процедури повторної подачі з наміром довести право на отримання громадянства Угорщини, тривав близько 6-8 місяців. У 2014 році його неофіційно збільшили.

    За словами компетентного співрозмовника, угорська влада почала більш ретельно почала перевіряти право та підстави для отримання громадянства Угорщини тим чи іншим претендентом. Особливо, з України, де з огляду на події на Донбасі та Криму чимало заможніх українців вирішили фактично придбати собі угорське громадянство на підставі сфальшованих доказів щодо права на його отримання.

    Варто зауважити, що видача угорських паспортів є частиною державної політики Угорщини щодо захисту своїх громадян, етнічних угорців та їхніх нащадків. Річ у тім, що Угорщина надає право отримати угорське громадянство не тільки етнічним угорцям, а громадянам Угорщини, які були історично позбавлені його (громадяни Австро-Угорщини, які стали громадянами інших країн після зміни місця проживання або перерозподілу територій за міжнародними угодами), або їхнім нащадкам.

    Додамо також, що за останнім офіційними даними, які озвучив нещодавно держсекретар Арпад Янош Потапі, вже 94 тисячі закарпатців отримали угорське громадянство.

    Beregovo.Today

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору