ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Нові тарифи ЖКП добряче вдарять по кишені кожного закарпатця (ВІДЕО)

    27 квітня 2024 субота
    28 переглядів
    Тарифи на газ закарпатці вважають захмарними.

    Кредит з МВФ погоджений, та розплачуватись за нього доведедеться простим українцям.


    Підняття тарифів на житлово-комунальні послуги, які були однією з умов кредитування, добряче вдарить по кишені кожного. І якщо з новими тарифами на електоренергію ще можна миритись, про газ цього сказати не можна. Вартість блакитного палива для населення прирівняли до ринкової.


    З 1 квітня мінімальний тариф на газ для населення підвищено більше як у три рази, до 3600 грн. за тисячу кубів. Таке рішення Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалила ще 3 березня. Для населення, яке користується блакитним паливом на період опалювального сезону з 1 жовтня до 30 квітня., така ціна буде діяти лише на обсяг до 200 куб. м на місяць, зазначають у Закарпатгазі. Все, що більше 200 куб. м на місяць, буде оплачуватися за ціною 7188 грн. за тисячу куб.І хоч Закарпаття не повністю газифіковане, там, де блакитне паливо проведене, закарпатці здебільшого обігріваються ним.

    Такі витрати за спожитий газ дозволить собі далеко не кожен закарпатець. Адже з мінімальною заробітною платою в 1218 грн. доведеться або відмовитись від блакитного палива, або економити, або ж шукати альтернативні види опалення. У період міжсезоння з 1 травня до 30 вересня, вартість природного газу становитиме 7 188 грн. за тисячу кубометрів, незалежно від обсягів споживання. Така сума нараховуватиметься й закарпатцям, у яких не встановлений лічильник, а також тим, хто використовує газ лише для приготування їжі та підігріву води.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору