ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відбулися урочистості з нагоди 70-ї річниці Великої Перемоги

    26 квітня 2024 п'ятниця
    56 переглядів
    У фойє Закарпатської облдержадміністрації відбулися урочистості

    Сьогодні, 8 травня, у фойє облдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди відзначення в області Дня пам’яті і примирення та 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі. Тут зібралися ветерани війни, керівництво краю, дипломати, нинішні захисники Вітчизни та молодь.


    Почалося дійство із виконання Академічним камерним хором „Кантус” (керівник – народний артист України Е.Сокач) Державного гімну України, слова якого підхопили всі присутні.

    Ведучі запросили голову ОДА Василя Губаля, голову облради Володимира Чубірка , їхніх заступників для привітань.

    Василя Губаль, зокрема, наголосив, що як і 70 років тому на долю нашого народу знову випала місія захистити мирне небо не тільки над рідною землею, а й над всією Європою. Наші хоробрі воїни мужньо протистоять загарбникам, відстоюють територіальну цілісність держави. І ми переможемо бо воюємо серцем- за справедливість,за свій дім, свою родину.

    Василь Іванович також згадав полеглих у боях солдатів на війні з фашизмом, про важливість дбати про живих свідків тих подій та пам’ятати подвиг народу. Наприкінці виступу керівник краю оголосив хвилину мовчання. Після чого „Кантус” виконав широко відому пісню „Плине кача».

    Заступник військового комісара по роботі з особовим складом – начальник відділення Закарпатського обласного військового комісаріату, майор Петро Невеселий зачитав Указ Президента України про нагородження військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків в антитерористичній операції на Сході України. Державні нагороди вручили Василь Іванович Губаль та Володимир Володимирович Чубірко.

    Голова Закарпатської обласної організації „Товариство добровольців – учасників війни” Іван Данилик у своєму виступі згадав побратимів та закликав берегти пам»ять про події, які змінили світ, і самим змінюватись. Якщо хочемо жити в цивілізованому світі.

    Учасник антитерористичної операції на Сході України, командир підрозділу спецпризначення „Карпатська Січ” Тарас Деяк подякував ветеранам за право жити у мирній вільній країні та наголосив, що наше покоління ніколи не думало, що йому також доведеться воювати і захищатись від так званого старшого брата, який цинічно нехтує всі підписані угоди та домовленості , вбиває сотні невинних людей, руйнує міста і села та перемогти народ ,»якого правди сила ніким звойована ще не була» - не вдасться.

    Окрім офіційної частини, до цих знаменних дат підготовлено і низку мистецьких заходів. Так, на пл.Театральній заплановано концерт, присвячений Дню пам’яті і примирення та 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі. В рамках концерту прозвучить Український реквієм Закарпатського композитора Василя Гайдука у виконанні Заслуженого Закарпатського народного хору та симфонічного оркестру обласної філармоній (диригент – художній керівник хору, заслужений працівник культури Наталія Петій-Потапчук).

    Мистецька акція символічно завершиться о 23.00 год. „Хвилиною тиші”. Саме в цей час далекого 1945 року Актом про беззастережну капітуляцію нацистської Німеччини було проголошено припинення вогню.

    Опісля відбудеться Акція „Перша хвилина миру”, під час якої в небо буде запущено ліхтарики з посиланням МИРУ.

    Прес-служба облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору