ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В’язні Ужгородського СІЗО протестують зашитими ротами (ВІДЕО)

    27 квітня 2024 субота
    56 переглядів
    В Ужгороді в’язні на знак протесту зашили собі роти.

    Таким чином вони протестують проти знущань. За їх словами – почалися: побиття, шантаж, погрози і спроба спровокувати бої між собою. Наразі прокуратура Закарпаття з’ясовує обставини, а виконувач обов’язків прокурора області Іван Шимон особисто поспілкувався з ув’язненими і прийняв рішення



    Платити за спокійне життя не стали – на знак протесту позашивали роти . Приголомшливі фото в’язнів Закарпатської установи покарань з зашитими ротами , що буцімто протестують через побиття, шантажі , вимагання грошей за спокійне життя, з початком тижня з’явилися в соц. мережах. В установі покарань факт протесту не заперечують, та, кажуть, мова про насильство не йде. Мовляв чоловіки засуджені на довічне увязнення, тож таким чином намагаються маніпулювати правоохоронцями. Наталія Лордкіпанідзе розмістила фотографії в’язнів в соціальній мережі. Жінка киянка, з 2008 року займається розслідуванням подібних справ.


    Журналісти М-студіо зв’язалися з пані Наталією телефоном. Й ось що вона розказала. Далі – пряма мова. Жінка стверджує, адміністрація закладу знову знущається над в’язнями, називає це хвилиною помсти за звільнення, та перевірки через минулорічні події, коли один із цих засуджених вже зашив собі рота. І справді, ряд працівників УВП рік тому було звільнено, та в установі покарань заперечують перетин подій. Усі протестувальники з зашитими ротами засуджені на довічне, за особливо тяжкі злочини – (три в одному) – вбивство, зґвалтування, пограбування. Їх вік до 35, вони з Львівщини та Донеччини, та покарання в зв’язку з обставинами наразі відбувають в області. Акт протесту в вигляді голодування із зашитим ротом розпочав один із в’язнів, а вже вчора приєднались ще 3-є.



    Виконувач обов’язків прокурора області Іван Шимон каже: довічники стверджують , що працівники установи допускають насильства, тому основна мета протесту – звільнення керівництва. Але доказів насильства немає. Жодного медогляду протягом року. Є ще одна причина чому власне відмовляються їсти ув’язнені. Питання, за що ще можуть засудити довічно увязненого? Звичайно ні за що, але єдине, відправляються посилки тільки за наявністю паспортних даних. Тому перепасти може й тому, хто відправляв, й до речі, розпочали протест саме після отримання посилки. Щоправда, були наркотики в гречці, чи ні – наразі не відомо. Варто додати, слова прокурора та представника СІзо дещо різняться, зокрема, один говорить про предмет проколу – голку, інший скріпку, а також різниться і інформація щодо посилок в’язням з можливо наркотичною речовиною . Зокрема, прокурор говорить про аналогічні посилки двом в’язням, В.О. керівника установи покарань – одному. журналісти м-студіо обов’язково проконтролюють результати перевірки.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору