ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Віктор Балога : Архіви не горять. Цифрові - тим більше

    19 березня 2024 вівторок
    67 переглядів
    Проводити рефендум таки доведеться

    Ще рік тому, коли одна частина постмайданної еліти ходила в рожевих окулярах, а інша - переоформляла на себе схеми Януковича, я закликав у весь голос: хлопці, давайте проводити референдум, бо буде біда. Але, нікому не було цікаво - перші не вірили, що буде війна і були переконані в тому, що Захід тепер перед нами у вічному боргу. Другим було не до референдуму - вони думали, як врятувати від краху корупційну імперію Януковича, а не власну країну. Пройшов рік. Результат - на лице.

    Але, я впевнений, якби тоді ми провели всеукраїнський референдум з головних питань державотворення, то не було б трагедії в Одесі, не було б спроб дестабілізувати Харків, можливо, навіть не було би війни, такої як вона є зараз - з використанням танків і артилерії.

    І точно у нашого сусіда не було би приводів для розгортання агресії. Бо як можна йти воювати за російську мову в країну, де більше половини громадян на референдумі виступили за єдину державну? Як можна вести війну за федеративний устрій, якщо громадяни виступають за унітарність.

    Більше того - якби рік тому ми поставили на референдум питання вступу до НАТО і Євросоюз, нам би сьогодні не говорили, що "ЄС не готовий приймати нових учасників", а "Україна для НАТО - головний біль".

    Тоді жоден європейський політик, по-перше, не посмів і поганого слова сказати в бік України, а по-друге, не наважився б піти проти волі людей, яких ще місяць тому розстрілювали в центрі столиці за власні переконання.

    Але, усі думали, що Євросоюз тепер нас не просто прийме до себе, а буде нас все життя годувати і цілувати в руки.

    Тим не менше, головне зараз не те, що було вчора, а що нас чекає завтра. А відповідь на це питання не можна дати без всеукраїнського референдуму, який ще й до того має дати відповідь на питання, що ми робимо з "ДНР" і "ЛНР".

    Тому, проводити рефендум таки доведеться, бо іншого рецепту для посилення держави і уникнення суспільного розколу просто не існує. Головне, щоб не було пізно. Україна рік тому і сьогодні - це дві зовсім інші держави. Якою вона буде наступного року не знає ніхто. Але, я точно знаю, що без рішучих дій сильнішою вона не стане.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости