ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Децентралізації не бути? (ВІДЕО)

    27 квітня 2024 субота
    40 переглядів
    Добровільне означає не примусове

    Закарпатські посадовці знову зібралися аби обговорити кроки до об’єднання територіальних громад. Методикою, розробленою в уряді не задоволені, втім. Кажуть, реформи проводити треба. Загалом в області мають сформувати 38-40 громад.

    Добровільне означає не примусове. Представники місцевого самоврядування Закарпаття проти дотримання методики об’єднання територіальних громад, розробленої в уряді.


    І справа тут не в небажанні об’єднуватись та рухатись далі. Михайло Фединець каже: ініціатива має йти знизу, громади потрібно стимулювати, а для цього варто розробити чіткий механізм. Методика, напрацьована в уряді, цього не дозволяє. І таке бачення не тільки в представника Ужгородщини.


    З твердженням, що перспективний план об’єднання має мати суто рекомендаційний характер, погоджується і заступник голови обласної ради.


    Аби план не став перешкодою і в громад не зникло бажання об’єднуватись і працювати по-європейськи, голова ОДА дав ще кілька днів на опрацювання. І вкотре наголосив на важливості реформ.


    Уже незабаром відбудеться велика нарада за участі депутатів, голів міст, сіл, селищ та районів, де буде чітко опрацьований перспективний план і після – врешті затверджений сесією обласних депутатів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости