ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

НКРЕКП пропонують замість монтажу приладу обліку газу в кожній ужгородській квартирі ставити будинкові лічильники газу

    26 квітня 2024 п'ятниця
    59 переглядів
    В IV кварталі 2015 на будинкові лічильники виділять 220 млн грн

    Такою є нова ініціатива Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

    У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) пропонують замість монтажу приладу обліку газу в кожній квартирі ставити будинкові лічильники газу.
    Зокрема, до кінця року заплановано обладнати загальнобудинковими газовими лічильниками 4400 багатоповерхівок, передає Обозреватель.
    З жовтня можна буде встановлювати один, загальний вузол обліку витрати газу на весь багатоквартирний будинок. “Ми хочемо налагодити приладовий облік витрат газу у абонентів в умовах обмеженого бюджету”, – пояснив ініціативу глава НКРЕКУ Дмитро Вовк. За його словами, з жовтня і до кінця року планується встановити лічильники газу в 4 400 багатоквартирних будинках.
    Що стосується фінансів, то в IV кварталі 2015 на будинкові лічильники виділять 220 млн грн.
    При цьому в держрегулятора обіцяють, що підвищення тарифів на газ не буде – гроші на лічильники НКРЕКУ перерозподілить за рахунок зменшення тарифу на постачання газу.
    За словами глави НКРЕКУ, ці кошти отримають ті газорозподільні компанії, у яких витрати на установку приладів обліку в перерахунку на 1 абонента виявляться найменшими. Для цього комісія збирається проаналізувати зібрані в облгазів дані: адреси багатоповерхівок, кількість абонентів у них, використовувані газові прилади.
    За попередніми розрахунками, середні витрати на 1 абонента при установці будинкового лічильника в 5 разів менші, ніж при монтажі квартирних лічильників.
    У газорозподільних компаніях, яким доведеться займатися установкою і контролем приладів обліку витрати газу, запропоноване нововведення оцінюють позитивно. “Технологія обліку витрати газу будинковими лічильниками раціональніша - вона дозволяє забезпечити достатньо якісний контроль при мінімальних витратах”, – сказав Дмитро Новицький, заступник голови правління ПАТ “Київоблгаз”.
    Поки ж, відповідно до закону “Про забезпечення комерційного обліку газу”, до початку 2016 року індивідуальні газові лічильники мають з’явитися в усіх квартирах, де використовують газову плиту і водонагрівач. У тих же квартирах, де використовують тільки газові плити, обов’язкове використання лічильників настає з 2018 року.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору