ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Скорочено строки надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень

    26 квітня 2024 п'ятниця
    21 переглядів

    22 червня 2015 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 08 квітня 2015 року №190 «Про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки» (далі-Постанова).

    Згідно даного нормативно-правового акту державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і надання інформації про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно може здійснюватись у скорочені строки.
    Для державної реєстрації права власності, якщо вона проводиться з видачею свідоцтва про право власності на нерухоме майно, та державної реєстрації права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс встановлено строк - 14 робочих днів з моменту реєстрації заяви. Відтепер, дану послугу можливо отримати за 5 робочих днів, за це необхідно сплатити у подвійному розмірі адміністративний збір за державну реєстрацію права власності на нерухоме майно.
    Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно становить 5 робочих днів з моменту реєстрації заяви. Скорочений строк державної реєстрації речових прав на нерухоме майно - 3 робочих дні, а плата за це встановлена у подвійному розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно.
    Розгляд заяви про державну реєстрацію обтяжень і прийняття рішення про таку реєстрацію, відмову у державній реєстрації обтяжень або її зупинення проводиться в день надходження заяви та документів, необхідних для державної реєстрації обтяжень. Відтепер державна реєстрація обтяжень можлива за 2 години з моменту реєстрації заяви. При цьому необхідно сплатити суму у розмірі адміністративного збору за державну реєстрацію обтяження.
    Надання інформації в паперовій формі або відмова в її наданні здійснюються не пізніше наступного робочого дня з моменту надходження до органу державної реєстрації прав, нотаріуса відповідної заяви. З 22 червня 2015 року інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у паперовій формі можна отримати лише за одну годину з моменту реєстрації заяви, якщо сплатити у подвійному розмірі плату, що стягується згідно із законодавством за надання інформації відповідного виду.
    Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і надання інформації про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно здійснюються державним реєстратором у скорочені строки виключно за заявою, форма та вимоги до заповнення якої встановлюються Міністерством юстиції.
    У разі відмови в державній реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, зупинення розгляду заяви, зупинення державної реєстрації, прийняття державним реєстратором рішення про розгляд заяви після поданої раніше заяви стосовно того самого майна або відмови в наданні інформації про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження з Державного реєстру прав у випадках, передбачених законодавством, плата за надання таких послуг у скорочені строки не повертається.
    У разі ненадання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки з вини державного реєстратора плата за їх надання у такі строки повертається заявникові. При відсутності інформації про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження у Державному реєстрі прав і реєстрах, до яких до 2013 року вносилася відповідна інформація, плата за надання такої інформації у скорочені строки не повертається.
    Згідно з підпунктом 3 пункту 2 Постанови, плата за надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно у скорочені строки вноситься додатково до адміністративного збору, плати за отримання витягу з Державного реєстру прав, який видається за результатами державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, плати за отримання інформації з Державного реєстру прав, справляння яких передбачено законодавством.

    Заступник начальника відділу
    державної реєстрації
    речових прав на нерухоме майно
    управління державної реєстрації
    Головного територіального управління
    юстиції у Закарпатській області
    Любов Шарко

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору