ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Європі побудовані цілі заводи для контрабанди через Україну

    26 квітня 2024 п'ятниця
    50 переглядів
    Проблема корупції в органах митної служби стоїть надзвичайно гостро!

    У розпорядження журналістів потрапив Звіт тимчасової слідчої комісії Верховної Ради про збройний конфлікт у Мукачеві між «Правим сектором» і міліцією.

    Зокрема, у звіті депутати зазначили, що надзвичайно гостро стоїть проблема корупції в органах митної та прикордонної служб, особливо навколо тютюнової контрабанди. Її масштаби свідчать про вибудувану і розгалужену мережу забезпечення з обох сторін держкордону. У висновку ТСК наводяться показові факти, надані правоохорнними органами. Наприклад, нерідкі випадки, коли контрабандисти перетинали кордон на малих літаках. Останній випадок був зафіксований у березні 2015 року.
    У свою чергу, депутати, проаналізувавши статистику правоохоронних органів по боротьбі з контрабандою, прийшли до висновку, що результати протидії не відображають її справжніх масштабів.
    Адже згідно з інформацією, якою володіють депутати, на територіях суміжних держав існують спеціально побудовані фабрики і заводи з виробництва відповідних товарів (зокрема, тютюнових виробів). Ці товари переміщуються в Україні та по її території, маркуються, як вироблені в Україні, з подальшою легальної переправленням за кордон. Є підстави вважати, що подібні схеми розроблені для багатьох видів товарів і їх обсяг обчислюється мільярдами гривень.
    За даними експертів в 2013 році ринок нелегальних сигарет в Україні оцінювався в 44-47 млрд. Гривень. У 2014 році збитки держави тільки від недоотримання акцизного збору з нелегального тютюну склали більше 2 млрд. Гривень.
    Нагадаємо, 11 липня в Мукачеві сталося збройне зіткнення із застосуванням вогнепальної зброї, гранат і гранатометів між представниками «Правого сектора» і співробітниками міліції. Постраждали понад десяти осіб, у тому числі цивільні особи і співробітники міліції. Трагічний інцидент розслідують СБУ, МВС і прокуратура, завдяки яким депутати ТСК змогли відновити картину подій.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору