ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У "європейській" Молдові не все благополучно. Країну може захопити Росія

    27 квітня 2024 субота
    95 переглядів
    Країну може захопити Росія

    Через рік після розкрадання з банківської системи Молдови більше мільярда доларів країна перетворилася на бомбу з годинниковим механізмом, і вона у будь-який момент може бути «захоплена Росією».


    Про це йдеться в аналітичному матеріалі, опублікованому на сторінках британського видання The Economist.


    "За час, що пройшов після попередніх парламентських виборів, Молдова була уражена осколками розірваної бомби: з трьох банків Молдови було викрадено більше мільярда доларів(восьма частина ВВП країни). У подальшому Молдові не вдалося попередити крах трьох найбільших банків", - пише видання.


    Окрім цього, корупційні схеми, що діють на території Молдови, дозволили, за словами авторів матеріалу, за допомогою молдавських суддів "відмити" з Росії понад двадцять мільярдів доларів.


    Автори матеріалу нагадують також і про арешт колишнього прем'єр-міністра країни, лідера Ліберально-демократичної партії Влада Філата (він звинувачується у корупції та отриманні хабаря у розмірі 260 мільйонів доларів від бізнесмена Ілана Шора). Водночас, у матеріалі наводяться і слова одного з міністрів молдавського уряду (ім'я його не повідомляється) про те, що цей арешт Влада Філата - свідчення вибіркового правосуддя, оскільки вся система правосуддя в країні знаходиться, за словами міністра, в руках однієї людини - олігарха Влада Плахотнюка.


    Неназваний міністр заявив при цьому, що якщо "бомба з годинниковим механізмом" вибухне, то народ вийде на вулиці, і Молдова буде легко захоплена Росією.

    Як ми вже повідомляли, Євросоюз ввів безвізовий режим для громадян Молдови.
    Це стосується відвідання Шенгенської зони громадянами з біометричними паспортами, наголосили в Єврокомісії, пише "Радіо Свобода".


    Безвізовий режим буде діяти для громадян Молдови з усіма країнами Шенгенської угоди, зокрема із тими, які не є членами ЄС - Норвегією, Швейцарією та Ліхтенштейном.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору