ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

За бюджетні кошти, на Закарпатті, циганські табори хочуть облаштувати системами водопостачання і водовідведення

    26 квітня 2024 п'ятниця
    53 переглядів
    2.6 млн. гривень із бюджету для циган

    На Закарпатті вже розробили програму під назвою «Ромське населення Закарпаття» на 2016 - 2020 роки.


    Вона передбачає облаштування системи водопостачання та водовідведення у циганських таборах, а також покращення матеріально-технічної бази циганських шкіл. На втілення цієї програми пропонують виділити з бюджету краю 2,6 мільйона гривень.


    Крім того, за ці гроші пропонується організувати роботу постійно діючих семінарів-практикумів для керівників навчальних закладів, в яких навчаються циганські діти. Також, збираються витратитися на утримання Студії позашкільної освіти й дозвілля обдарованих ромських дітей.


    Однак, поки що все це лише на папері. Чи знайдеться у бюджеті Закарпаття така значна сума на реалізацію цієї програми, не відомо.


    Як відомо, цигани (роми) на Закарпатті — п'ятий за чисельністю народ Закарпатської області. За даними перепису населення 2001 року їх налічувалося 14 тис. (1,1% населення області), що становило майже 30% циганського населення України. За неофіційними оцінками закарпатських експертів їх кількість на Закарпатті може сягати 40-50 тис. (3,2 — 4,0% населення). Основним місцем проживання закарпатських циган є рівнинні райони області (Берегівський, Мукачівський, Ужгородський, Виноградівський).

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору