ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні розпочинається Різдвяний піст

    26 квітня 2024 п'ятниця
    76 переглядів
    Розпочинається Різдвяний піст

    Це останній багатоденний піст року, який триватиме 40 днів. Розпочинається завтра, 28 листопада. Його метою є підготувати віруючих до одного з найбільших свят – народження нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа.


    Про велику силу посту розповідається у Євангелії. Сорокаденний піст започаткував Ісус Христос. Після того як наш Спаситель христився у річці Йордані, «Дух на пустиню Його попровадив. Сорок день там диявол Його спокушав, і за тих днів Він нічого не їв» (Євангелія від св.Луки 4; 1-2).


    У пустині Ісус переміг усі спокуси лукавого і не піддався їм! І після посту, набравшись духовної сили , розпочав проповідувати Євангелію правди, сповіщаючи усім добру новину про Боже Царство.


    Також Ісус Христос говорить про силу посту після того як до Нього прийшов батько із своїм сином, якого мучив лукавий. Батько звернувся спочатку до учнів Ісуса: «Я казав Твоїм учням, щоб прогнали його, та вони не змогли»(Євангелія від св.Марка 9; 18). Після того як Ісус вигнав злого духа з дитини учні запитали Його: «Чому ми не могли його вигнати?» А Він їм відказав: «Цей рід не виходить інакше, як тільки від молитви та посту» (Євангелія від св.Марка 9; 28-29).


    Ісус Христос дав нам настанову стосовно посту: «А як постите, то не будьте сумні, як оті лицеміри: вони бо зміняють обличчя свої, щоб бачили люди, що постять вони. Поправді кажу вам: вони мають уже нагороду свою! А ти, коли постиш, намасти свою голову, і лице вмий, щоб ти посту свого не виявив людям, а Отцеві своєму, що в таїні; в Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі явно» (Євангелія від св..Матвія 6; 16-18).


    Піст – це не смуток, це можливість для нас стати ближчими Богові. Використаймо її… Це час, коли ще більше уваги ми повинні приділяти молитві, слуханню і читанню Слова Божого, єднанню з Ісусом у сповіді і Пресвятому Причасті... Тому будьмо радісні, не сумуймо, наш Бог Ісус Христос – переможець…


    Хто має відповідне здоров’я, то постити дуже потрібно… Коли людина жертвує Богові свій піст, то він справді є могутньою духовною зброєю. Проте важливо пам’ятати, що найголовніше – це духовний піст, а саме бажання все більше і більше любити, догоджати у всьому Богові… Також у піст потрібно «не їсти один одного», все більше уваги і ласки давати своїм ближнім… Тоді Бог нами точно радітиме!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору