ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Побачивши прикордонників, контрабандисти підпалили ящики з сигаретами та спробували втекти (ВІДЕО)

    26 квітня 2024 п'ятниця
    37 переглядів
    Намагалися спалити речові докази

    На державному кордоні триває активна робота по протидії незаконному переміщенню тютюнових виробів. Заходи з ліквідації транскордонних каналів Державна прикордонна служба проводить у тісній взаємодії з вітчизняними правоохоронними органами та прикордонними відомствами країн ЄС.


    Зазначимо, що лише цього року українські прикордонники припинили незаконне переміщення 7,17 мільйонів пачок сигарет, з яких майже 1,3 мільйона на кордоні з Румунією, ще понад 800 тисяч пачок були затримані на українсько-польській ділянці та 3,6 мільйона пачок – на морській ділянці кордону.


    Активізація правоохоронних органів щодо протидії незаконній діяльності на кордоні змусила зловмисників шукати нові способи переправлення товарів до країн ЄС. Як наслідок, збільшення кількості випадків приховування сигарет серед вантажу деревини, використання малих літальних апаратів (затримано 9 літальних апаратів під час здійснення протиправної діяльності) та пошук інших нестандартних способів. Крім того, до цього залучають і жінок. Так, вчора прикордонники Луцького загону на напрямку білоруського населеного пункту Олтуш та українського Піща затримали 2 громадянок України, які в обхід пункту пропуску «Піща» намагались перемістити 20 блоків сигарет білоруського виробництва. Також сигарети намагаються приховати під одягом. 100 пачок курива під одяг запхав наш співвітчизник, який прямував в Україну рейсовим автобусом через пункт пропуску «Нові Яриловичі».

    Активно використовуються схованки серед конструктивних особливостей транспортних засобах. Зокрема, вчора в пунктах пропуску «Устилуг» та «Шегині» прикордонниками затримано два «Фольксвагена», в яких везли майже 500 пачок сигарет під сидіннями та обшивкою стелі.


    Ще один випадок затримання контрабандних тютюнових виробів стався минулого доби на ділянці відділу «Рівне». Група реагування Луцького загону, відпрацьовуючи інформацію оперативних підрозділів, виявила на березі Західного Бугу двох невідомих з гумовим човном та 18 ящиками сигарет. Вони намагались переправити куриво в Республіку Польща. Помітивши охоронців кордону, правопорушники підпалили ящики з сигаретами та спробували втекти, однак були затримані. Чоловіки виявились жителями Любомльського району, які відмовились давати будь-які пояснення. Намагаючись спалити сигарети, частина з яких лише підгоріла, порушники хотіли знищити речові докази протиправної діяльності і в подальшому у суді зменшити суму штрафу, яка буде рівнозначна сумі оцінки вилученого товару. У ході подальшої перевірки прикордонники неподалік виявили ще 10 ящиків цигарок, що були обмотані скотчем та підготовлені для переправлення через воду. На правопорушників складені документи за спробу незаконного перетину державного кордону, порушення прикордонного режиму та непокору законній вимозі прикордонного наряду. Наразі 12 тисяч пачок сигарет марки «Фест» білоруського виробництва без акцизних марок на орієнтовну суму близько 120 тисяч гривень вилучено. Міру покарання визначить суд.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору