ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Заради економії, закарпатці масово беруть енергозберігаючі кредити

    26 квітня 2024 п'ятниця
    52 переглядів
    Кредитами скористалися понад дві з половиною тисячі закарпатців

    Як триває опалювальний сезон в країні – це стало одним з питань, яке розглядали у четвер, 17 грудня, під час всеукраїнської селекторної наради під головуванням заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуарда Кругляка.


    Від Закарпаття участь у селекторі взяли керівники профільних управлінь ОДА, та заступники міських голів Ужгорода, Хуста, Берегова, Мукачева та Чопа -міст обласного значення, прес-служба Закарпатської ОДА.


    Як поінформував під час наради в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА Едуард Маляр.

    Опалювальний період на Закарпатті триває без зривів. За словами посадовця, споживання природного газу в краї скоротилося. Економія порівняно з доведеними НАК “Нафтогаз України” обсягами складає від 13 до 20 відсотків за добу. Стан розрахунків населення за спожитий природний газ становить 95 відсотків, за електроенергію – 99 процентів. «Ці показники одні з найкращих в Україні», – каже Едуард Маляр. У поточному році 58 газових котелень на Закарпатті переведуть на альтернативні види палива за кошти обласного та місцевих бюджетів. На це виділено 36 мільйонів гривень. Крім того за кошти державного фонду регіонального розвитку переведуть на альтернативні види палива ще 8 котелень на суму 7 мільйонів гривень та із загального та спеціального фонду обласного бюджету виділено 6 з половиною мільйона гривень, що дасть можливість перевести на альтернативні види палива ще 4 котельні. «Освоєння коштів на ці цілі наразі триває, адже виділені суми в краї планують використати у повному обсязі до кінця поточного року», – зазначив. Е. Маляр. Закарпатці активно користуються державною Програмою енергоефективності та енергозбереження, яка передбачає відшкодування за кредитами на впровадження енергоефективних заходів – утеплення фасадів будівель, заміну котлів тощо. Наразі 2457 краян оформили енергоощадні кредити на суму 49 мільйонів гривень. «Зазначена Програма діятиме і в наступному році», – поінформував Е. Маляр.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору