ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Московська журналістка презентує в Ужгороді свою "мандрівну" книжку

    26 квітня 2024 п'ятниця
    77 переглядів
    Книга-альбом Вікторії Івлевої - прямий погляд на події без страху та лицемірства

    Книга має назву "МАНДРIВКА, или Путешествие фейсбучного червя по Украине".

    Презентація відбудеться 22 грудня о 18:30, в Ужгороді, в Мистецькому центрі "Галерея ІЛЬКО" (вул. Кошицька, 28).
    Тема дискусії - пропаганда. Йтиметься про те, як працює пропаганда в Росії, які реалії у російській журналістиці, та пропаганда, як явище в цілому.
    Книга-альбом Вікторії Івлевої - прямий погляд на події без страху та лицемірства. Для українських читачів стане радісним відкриттям, що думки і почуття російського журналіста і фотографа до такої міри збігаються з їх розумінням і болем. Вікторія - людина, яка вірить не в стереотипи, які розділяють людей, але в рівність всього, що існує. Брехливій пропаганді вона протиставляє власну думку, народжену з досвіду зустрічей із конкретними людьми на Донбасі і в Полтаві, у Києві та Івано-Франківську, у Львові та Житомирі, з розмов із дітьми, чиї голоси та листи звучать лейтмотивом у цій книзі.
    Результатом подорожі по Україні весною 2014 стала ця книга - книга про можливість порозуміння та примирення, про готовність просити пробачення, про велику надію та відповідальність.

    Про автора

    Вікторія Івлева - московський фоторепортер, журналіст, громадський діяч. Її cвітлини були опубліковані в New York Times Magazine, Stern, Spiegel, Express, Sunday Times, Independent, Die Zeit, Focus, Marie-Claire та ін. У 1991 році фоторепортаж Вікторії Івлевої, зроблений у приміщеннях IV реактору Чорнобильської АЕС, отримав приз "Золоте око" одного з найбільших конкурсів у галузі фотожурналістики WorldPressPhoto. Вікторія знімала Грузію та Вірменію, Афганістан та Придністров"я, громадянські війни у Таджикистані, Карабасі та у країнах Африки. Лауреат премії імені Герда Буцеріуса (Німеччина) и фонду "Свобода слова" (Норвегія) "Вільна преса Східної Європи", премії Союзу Журналистів Росії. Персональна виставка Вікторії Івлевої "Апофеоз війни" демонструвалась в Московському музеї сучасного мистецтва, а потім в Санкт-Петербурзі, Нижньому Новгороді, Києві, Тбілісі.
    Вікторія Івлева - одна з небагатьох росіянок, які активно виступають проти війни з Україною, займається волонтерською діяльністю в зоні АТО, в основному вивозом цивільного населення та іншою гуманітарною допомогою.
    У грудні 2015 році Вікторія Івлева стала вдруге номінантом премії імені А.Д. Сахарова "За журналистику как поступок" за текст "Заберите ваших зеленых человечков" - щоденник із захопленого Слов"янська.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору