ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Стіна на кордоні з Росією - відмивання грошей чи перспективний проект (ВІДЕО)

    26 квітня 2024 п'ятниця
    93 переглядів
    Стіна, якої ніколи не буде...

    Регулярні обіцянки, шалені кошти, а результат будівництва паркану на кордоні із РФ майже нульовий. Близько року тому в уряді проголосили про заснування проекту Стіна – будівництво сухопутного кордону для відмежування із Росією.

    Передбачалось, що Європейський вал стане бар’єром для контрабанди, нелегальних мігрантів і військової техніки. Але станом на сьогодні із запланованих 2 тисяч км, за рік роботи збудовано лише 200. – На даний момент вирито 200 км рову, обладнано близько 200 км контрольно-слідових смуг, обладнано фортифікаційні споруди поблизу пунктів пропуску, інші споруди та інші передбачені проектом, – відзвітував помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян. На Сумщині, на території де проходить кордон із країною агресором, деякі місцеві жителі навіть не в курсі про існування цього грандіозного проекту. Адже на крайній рубіж України тут вказують лише поодинокі блакитні таблички уздовж лісу та огорожі, що виглядають як саморобні. Але місцеві прикордонники запевняють, що на будування виділили 3 роки, а тому це лише підготовка. – Основна робота буде проводитись в 2016-17 роках, на сьогодні зроблено металеве загородження 6км 220м, і рову 6м. На паркан було витрачено 3 млн. 576 тис. гривень – це тільки паркан, – говорить заступник начальника Сумського прикордонного загону Співробітник Державної прикордонної служби Сергій Тупахін.




    А на кордоні на Харківщині з цього літа збудували 70 км паркану та вирили 140 км рову. До кінця 2015 року місцеві будівельники мають виконати такий же об’єм роботи. Звісно що вони цього не встигнуть. – Не на всій ділянці такого конструктиву проходять роботи. Зважаючи на те, що різні складки місцевості, які не дозволяють зробити або вал, або поставити паркан – це ліса, посадки і болота – там змінюється конструктив, – пояснює Сергій Латинцев, перший заступник начальника Харківського прикордонного загону. Виходить, що за 3 роки на Європейський вал буде витрачено близько 4 млрд грн з державного бюджету. Адже голова держприкордонслужби Віктор Назаренко оцінив вартість усіх ліній укріплення на одному метрі – 3,5 тисяч грн.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору