ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Поліцейські під час затримання побили чотирьох чоловіків, один з яких помер у лікарні

    27 квітня 2024 субота
    30 переглядів
    Поліцейським загрожує увязнення до 10-ти років

    До десяти років ув’язнення загрожує вінницьким поліцейським, котрі під час затримання побили чотирьох чоловіків у Піщанському районі, один з них помер у лікарні. Нині цю справу розслідує прокуратура області.


    “Це перевищення службових повноважень, яке потягнуло за собою тяжкі наслідки. За це передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років”, — каже начальник управління прокуратури Вінницької області Ярослав Карлащук.


    Усі четверо потерпілих — жителі с. Рудницьке. Заяви до прокуратури написали двоє молодиків. Звернення також написала сестра загиблого Романа Гончара. Ще один учасник конфлікту офіційну заяву з вимогою розслідувати інцидент писати не наважився.


    Молодики зізналися, що влаштували бійку з двома незнайомцями на станції Рудниця. Того вечора компанія чотирьох товаришів святкувала у кафе день народження одного з них, випили. Вийшли прогулятися — побачили двох чоловіків. Згадати з якої причини влаштували з ними суперечку з кулаками — не можуть. Як виявилося згодом, одному з них зламали ногу.


    Працівники залізничної станції, побачивши бійку, викликали поліцію.


    Правоохоронцям — їх було п’ятеро — нетверезу компанію довелося наздоганяти. Кажуть, що при затриманні чоловіки у бік поліцейських кидалися камінням. А що й самим довелося застосувати силу, то тільки в цілях самозахисту.


    “Під час затримання особа раптово мені почала наносити удари, чіплятися за бронежилет обома руками. Я наніс удари по руках, по голові я не бив”, — каже слідчий Піщанського відділу поліції Олександр Тихий.


    Проте 26-річний Роман Гончар швидка привезла до районної лікарні саме із важкими травмами голови. З коми, в якій пробув чотири дні, він так і не вийшов.


    “У нього забійна рана тім’яної ділянки голови зліва, і черепно-мозкова травма, не виключено струс головного мозку. Таке може бути лише від удару”, — стверджує заступник головного лікаря Піщанської районної лікарні Борис Собко.
    Справедливого покарання винним у смерті Романа вимагає його сестра Наталя Нагірняк.


    “Я хочу, щоб винних у смерті мого брата посадили. Хто їм дав право бити і вбивати людей?”, — у розпачі запитує жінка.


    Прокуратура Вінницької області розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 365 ККУ (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).


    Крім того, т.в.о начальника ГУ Нацполіції у Вінницькій області Сергій Кримчук призначив щодо поліцейських службову перевірку.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору