ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Москаль назвав прізвища бійців ПС, які влаштували стрілянину на Драгобраті!

    26 квітня 2024 п'ятниця
    67 переглядів
    Керівництво ОДА зробило офіційну заяву з-приводу сутички на Драгобраті

    Боєць ПС, затриманий за сутичку на Драгобраті, два тижні тому вчинив стрілянину на Львівщині.

    Керівництво Закарпатської облдержадміністрації зробило офіційну заяву з-приводу сутички на турбазі «Хата магната» на Драгобраті. Зокрема, оприлюднено прізвища затриманих представників «Правого сектора», які влаштували сутичку.
    Відповідно до інформації, йдеться про Антона Окорокова (1987 року народження, непрацюючого, жителя Києва), який з його слів є комбатом запасного добровольчого корпусу «Правого сектора» у Києві; Петра Угрина (1987 р. н., непрацюючого, жителя Івано-Франківської області), члена запасного добровольчого корпусу ПС у Києві; Сергія Тищенка (1977 р. н., непрацюючого, жителя м. Боярка Київської області); Василя Малковича (1992 р. н., непрацюючого, жителя Івано-Франківської області) і Василя Василинюка (1987 р. н., непрацюючого, жителя Івано-Франківської області).
    Повідомляється, що близько 4-ї ранку 10 січня вони увірвалися в турбазу «Хата магната» і змусили кухаря і бармена готувати їм їжу.
    «А після цього влаштували п’яні розбірки з персоналом, у ході яких побили одного з кухарів та бармена, котрі з чисельними тілесними ушкодженнями госпіталізовані. Потерпілі не є мешканцями Закарпаття, а приїхали на «Драгобрат», щоб заробити грошей під час гірськолижного сезону. У процесі розбірок була застосована вогнепальна зброя – пістолет Макарова та пістолет Стечкіна, які без усяких документів знаходилися в представників ПС. Після перших пострілів із готелю вийшов персонал і туристи, завʼязалася масова бійка. У результаті якої всі п’ятеро членів ПС отримали тілесні ушкодження. Працівники турбази і туристи затримали всіх п’ятьох дебоширів до приїзду слідчо-оперативної групи», - переповіли перебіг подій в ОДА.
    Керівництво Закарпатської ОДА стверджує, що Малкович і Окорков були раніше помічені у протиправних діях.
    Зокрема повідомляється, що Василь Малкович і Антон Окороков були активними учасниками дебошу біля Апеляційного суду в Кіровоградській області 8 грудня 2015 року. За цим фактом порушено шість кримінальних проваджень.
    Також сказано, що 28 грудня 2015 року Малкович в нетверезому стані увірвався в приміщення АЗС №25 WOG у с. Ковирі Пустомитівського району Львівської області та з пістолета Стечкіна (вилученого в неділю в «Хаті магната»), влаштував стрілянину, поклавши персонал на підлогу, заявив Москаль.
    «На наступний день, 29 грудня, в Києві у Дніпровському районі біля нічного клубу «Ескалібур» Малкович і Окороков завдали вогнепальні поранення двом громадянам. А 9 січня 2016 року в с. Вижній Березів Косівського району Івано-Франківської області Малкович із застосуванням того ж пістолета Стечкіна влаштував стрілянину і застосував силу до шести жителів села», - додали у Закарпатській ОДА.
    «Якщо керівництво ПС каже, що в затриманих на «Драгобраті» представників цієї організації є якісь розлади з психікою, то їх потрібно лікувати, а не давати їм у руки зброю. І не прикривати злочинну діяльність псевдопатріотичними лозунгами про боротьбу з внутрішньою окупаційною владою в Україні. Хто представляє окупантів – туристи з дітьми, що проживали в 70 номерах «Хати магнат», персонал АЗС чи селяни Косівщини? Своїх підлеглих командири мають контролювати, а не покривати», - зазначено в повідормленні.
    Нагадаємо, уранці 10 січня на турбазі «Хата Магната» на гірськолижному курорті Драгобрат сталася сутичка між охоронцями турбази на групою представників «Правого сектора», в результаті якої двоє охоронців з ножовими пораненнями потрапили до лікарні.
    Порушників відправили в СІЗО. Їм оголосили підозру у вчинення правопорушень за ст. 296 ККУ (хуліганство).
    Командир ДУК «Правий сектор» Андрій Стемпіцький підтвердив затримання п’ятьох бійців, серед яких один із позивним «Хорват» – начальник оперативного штабу, один з організаторів і перший офіційний командир 5-го ОБАТ ДУК ПС , а ще один – з позивним «Бєс» – командир 13-го запасного батальйону ДУК ПС (Київ), який воював в Донецькому аеропорту.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору