ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Щоб закарпатські діти "зашпрехали" по-ненашому...

    26 квітня 2024 п'ятниця
    38 переглядів

    У сфері вивчення іноземних мов учнів загальноосвітніх навчальних закладів в останні роки відбулися значні зміни, зумовлені оновленням навчальних планів і програм. А це, в свою чергу, привело до створення нових програм і підручників. В цьому навчальному році за новими програмами 12-річної школи працюють вчителі, які навчають учнів 6 класу. Вчителі потрапили в ситуацію, коли їм дозволяється самостійно вибирати, за яким підручником працювати, кому із авторів підручникотворення віддати перевагу. Зробити правильний вибір допоміг вчителям Всеукраїнський науково-практичний семінар з питань викладання іноземних мов на тему: “Тенденції реалізації оновленого змісту навчання іноземної мови у загальноосвітніх навчальних закладах”, який відбувся 21-22 вересня на базі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти та Великолучківської і Бобовищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів Мукачівського району.

    Мукачівщина гостинно зустріла представників Міністерства освіти і науки України, АПН України, Інституту педагогічних та інформаційних технологій, авторів підручників, яких привітав начальник відділу освіти Мукачівської районної держадміністрації Мотильчак Михайло Андрійович. Робота розпочалася у В.Лучківській ЗОШ І-ІІІ ступенів з практичної частини: відвідування відкритих уроків з англійської мови в 5-А та 8-Г класах (вчителі Балог Алла Юріївна, Попович Оксана Іванівна) та їх обговорення з участю автора підручника Карп’юк О.Д. А вчителі французької мови тим часом були учасниками презентації підручника для 6 класу (автор Надія Чумак). Вона також продемонструвала учасникам зустрічі нові форми роботи, які сприятимуть формуванню інтересу в учнів до вивчення іноземної мови, активізації навчальної діяльності.

    Відтак, учасники семінару переїхали в Бобовищенську ЗОШ І-ІІІ ступенів і взяли участь у позакласному заході з німецької мови – конкурсі “Співочі сердечка”. Автор заходу – вчителька німецької мови, лауреат районного етапу Всеукраїнського конкурсу “Учитель року – 2006” Болдижар Леся Іванівна. З захопленням зустрічали присутні юних конкурсантів, сприймали їх пісні, виконані німецькою та українською мовами. Зі словами привітання до учасників конкурсу звернулася учениця Чинадіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Корнелія Джугля, призер районної олімпіади з німецької мови. А гостям з Києва подарувала чинадіївський хліб у формі сердечка.

    Насиченою була і теоретична сторона семінару. Вчителі німецької мови зустрілися з автором підручників Надією Басай. Вони раділи, що вперше зустрілися з особистостями, які виконують таку необхідну роботу – творять підручники. Презентація викликала неабиякий інтерес в учасників зустрічі. Автори почули схвальні відгуки в свою адресу та пропозиції, над чим працювати в майбутньому.

    Директори загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів за круглим столом разом з представниками Міністерства освіти України та АПН України обговорили результати незалежного зовнішнього оцінювання навчальних досягнень випускників 11-х класів.

    Обговорювалися і ті проблеми, які найбільше турбують вчителів іноземних мов та керівників загальноосвітніх шкіл – навчально-методичне забезпечення процесу викладання.

    Колишній випускник Бобовищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів, нині заступник директора Ужгородського колежду мистецтв ім. А.Ерделі, Болдижар Микола Миколайович організував виставку, де було презентовано роботи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва кращих випускників навчального закладу: твори живопису, художньої обробки металу і дерева, художньої кераміки, графічного дизайну.


    Людмила Бандурчак, Мукачівська РДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору