ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Курс валют на 18 січня (+ новини економіки) (ВІДЕО)

    26 квітня 2024 п'ятниця
    62 переглядів
    Курс валют 18.01.2016

    Україна сьогодні має найбільший в історії тіньовий сектор економіки. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив третій президент України Віктор Ющенко.

    "Короткий аналіз військових економік показує, жодна влада в умовах війни не йшла на девальвацію грошей і на інфляцію цін. Всі тримали фінансову стабільність, тому що на це треба було тримати мільярдну економіку, як компонент перемоги. Ми, в умовах війни, в умовах досить складного дефіциту державних фінансів, не тільки бюджету, а й Пенсійного фонду, НАК "Нафтогазу", державних банків, "Укразалізниці", "Укрпошти", ми маємо великий дефіцит, але разом з тим, ми маємо історично найбільший тіньовий сектор. Міжнародні організації його оцінюють у 55%, експерти національні – 60%, а то й більше", – заявляє Ющенко.


    "Я думаю, що це наш другий фронт, який ми програли. Коли в умовах війни, і не тільки війни, кожен другий бізнес не платить владі податки, саме по собі це вже катастрофа. Зрозуміло, той, хто не платить податок, на мій погляд, це не злочинець. Це та сторона, яка протестує проти фіскальної моделі або проти регуляторної моделі, або адміністрування податків, або реєстраційної політики. Є 10-15 причин, за якими економіка йде в тінь. Половина економіки не платить податки. Можливо, з цього слід починати шукати відповідь?" – питає третій президент.
    Зазначимо, Рада відклала питання прийняття нового Податкового кодексу на поточний рік. Перед прийняттям бюджету Рада внесла ряд змін в чинний кодекс.


    kurs_18.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору