ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

«Закарпаттяобленерго» застерігає краян від крадіжок електроенергії

    27 квітня 2024 субота
    67 переглядів
    ПАТ "Закарпаттяобленерго" повідомляє...

    Працівники компанії щодня виявляють щонайменше 10 фактів незаконного споживання. Суми штрафів – величезн.

    Днями Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України, попередила всі енергопостачальні компанії України: «Неналежні розрахунки енергопостачальних компаній ставлять під загрозу здійснення розрахунків ДП «Енергоринок» за куповану у виробників електричну енергію у повному обсязі. Це, у свою чергу, позбавляє останніх можливості здійснювати ремонт генеруючого обладнання, необхідний для сталої роботи об’єднаної енергосистеми України, а також унеможливлює своєчасні та повні розрахунки за куповану вугільну продукцію, що в сукупності створює загрозу енергетичній та соціальній безпеці українського суспільства в цілому».
    Тобто, як уточнив перший заступник генерального директора-директор з енергозбуту ПАТ «Закарпаттяобленерго» Артем Мартинюк, зараз, у зимовий опалювальний сезон, енергосистема України працює на максимумі, при цьому для неї не так страшні навантаження через великий попит, як крадіжки електричної енергії.
    Якщо говорити в конкретних цифрах, то обсяги незаконного споживання електроенергії по всій Закарпатській області величезні. Так, буквального кожного дня працівники ПАТ «Закарпаттяобленерго» виявляють у середньому 10 випадків крадіжок електричної енергії. «За грудень 2015 року ми виявили близько трьох сотень фактів незаконного споживання електроенергії, причому 234 із них – у населення, 63 – у юридичних споживачів (ресторани, турбази, заводи, готелі тощо). За цей же місяць рішенням комісії накладені штрафи за крадіжки на суму 408,9 тис грн по побутових споживачах та 433 тис грн – по юридичних», - повідомив А. Мартинюк.
    Що найприкріше, зі слів директора з енергозбуту, зазвичай крадуть люди небідні. «Наші працівники виявляли факти, коли в окремих домогосподарствах крали електроенергію для роботи системи сніготанення, тобто для того, щоб підігрівати доріжки у дворах!» – уточнив А. Мартинюк.
    Найчастіше мешканці Закарпаття використовують для крадіжок надпотужні неодимові магніти. Попри це, в готелях, ресторанах, на турбазах, а нерідко навіть і в житлових будинках, використовують і високочастотні прилади, які зупиняють роботу електролічильника. Мало того, що такі прилади завдають величезної шкоди здоров’ю людей, які знаходяться поруч з ним, так можуть призвести ще й до суттєвого полегшення гаманців господарів обладнання. Штрафи за використання генераторів частот зазвичай сягають від 50 тисяч гривень (у побуті) до півмільйона – для юридичних осіб.
    Для виявлення крадіжок ПАТ «Закарпаттяобленерго» застосовує низку заходів. «Зокрема, ми зараз укомплектували Службу економічної безпеки компанії надсучасними приладами для виявлення незаконних утручань у електромережі, – коментує Артем Мартинюк. – Крім того, щодня по всіх районах області працівники обленерго проводять рейди з метою виявлення неодимових магнітів, безоблікових розеток, самовільних підключень, генераторів частот. Усі виявлені факти документуємо та передаємо на розгляд спеціальних комісій, а то й до правоохоронних органів (до речі, за підсумками минулого року навіть порушено кілька кримінальних справ). У підсумку, сума штрафу в рази може перевищувати суму можливої економії. Тож чи варто таким займатися – питання».
    ПАТ «Закарпаттяобленерго» щиро вдячне всім сумлінним платникам та сподівається на плідну співпрацю в майбутньому.
    Прес-служба ПАТ «Закарпаттяобленерго»
    На ФОТО: такі надпотужні неодимові магніти для зупинки приладу обліку нерідко встановлюють краяни. Зазвичай при виявленні такого факту сума штрафу в кілька, а то і в десятки, разів перевищує економію.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Йой,тать то гріх у злодія не вкрасти мало електрики,най вас підору олігарху ай Яйценюха,ай вшитку жидуську мафію котра знищує Народ жиди й годувут,то то не касти,то своє забираєме