ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Для пошуку контрабанди в закарпатських пунктах пропуску будемо заключати договори на поставку румунських сканерів - Москаль

    03 травня 2024 п'ятниця
    84 переглядів
    Технології спроможні пропускати понад 200 фур за годину і виявляти контрабанду

    Румунські митники продемонструють на українському КПП роботу сканерів для виявлення контрабанди, повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

    Він здійснив робочу поїздку в Румунію, в ході якої відвідав на околиці Бухареста завод із виробництва стаціонарних та пересувних сканерів, за допомогою яких митники перевіряють великогабаритний транспорт. Гама-сканери з використанням технології «Roboscan» спроможні пропускати понад 200 фур за годину і виявляти контрабандні товари (в тому числі пачки сигарет, бурштин, наркотики) без відкриття багажних відсіків.

    Голову Закарпатської ОДА супроводжував Надзвичайний і повноважний посол України в Румунії Теофіл Бауер.

    – На контрольно-пропускних пунктах, що розташовані в Закарпатській області, з українського боку немає жодного сканера, – зазначає Г.Москаль. – Колись були, потім це дороге обладнання вивезли в Одесу, де воно не працює.

    Перевірити вручну кожну фуру, що перетинає кордон, неможливо. Румуни готові поставити нам свої сканери і навіть продемонструють їх у роботі на КПП «Дяково – Халмеу». Вже почалася підготовка до апробації, на яку ми запросимо міністра МВС, керівництво фіскальної та прикордонної служби України. І якщо переконаємося в ефективності обладнання, будемо заключати договори на його поставку.


    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Черга на КПП Ужгород зникає "як роса на сонці"...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору