ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Через відсутність реформ МВФ припинив допомогу Україні

    19 березня 2024 вівторок
    71 переглядів
    УЖГОРОД - ОКНО В ЕВРОПУ - UA-REPORTER.COM

    МВФ майже рік не надає допомоги Україні через відсутність реальних реформ та кроків щодо боротьби з корупцією з боку уряду.



    Про це заявив заступник голови фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв в ефірі програми “Шустер LIVE”, передає УНН.


    “Коли я підчас звіту уряду і скрізь, на всіх ефірах, чую, що Міжнародний валютний фонд припинить нас фінансувати, то я взяв довідку, згідно з якою останній траш МВФ був 11 місяців тому. Ми рік вже живемо без фінансування МВФ”, — сказав він.
    С.Соболєв також задав запитання: “Чому припинилось надання наступних траншів, зокрема на сумму 1,7 млрд, на який ми чекаємо вже майже півроку так і не надходить?”
    “Бо боротьби з корупцією немає і реальних реформ немає! Тому я цей аргумент взагалі не сприймаю. І надалі сподіватись на те, що з’явиться це фінансування без дуже різких кроків, які дійсно повинні підвердити боротьбу з корупцією і проведення реформ, не варто”, — переконаний заступник Голови фракції.
    Нагадаємо, що МВФ зробило заяву щодо необхідності прискорення реформ в Україні, від чого буде залежати виділення нового траншу фінансової допомоги.
    Своєю чергою, Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що новий Кабінет міністрів впроваджуватиме жорсткі антикорупційні кроки і продовжить співпрацю з Міжнародним валютним фондом.
    Під час звіту в парламенті Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк сказав, що на сьогодні не існує альтернатив співпраці з Міжнародним валютним фондом.

    Читайте також: Ключові реформи для України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору