ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Суд засудив "бушковського" редактора "Новин Виноградівщини" до року тюрми з відтермінуванням

    26 квітня 2024 п'ятниця
    39 переглядів
    Василь Кіш





    17 лютого Виноградіський районний суд поставив логічну крапку у кримінальній справі стосовно колишнього головного редактора "Новини Виноградівщини".

    Про це в соціальній мережі Фейсбук повідомив колишній голова Виноградівської районної ради Олег Любімов.

    Як повідомив О.Любімов, свого часу, "щоб убезпечити районку від політичних впливів, він сам "за руку привів Кіша В. на посаду редактора газети. Був і конкурс, був вперше організований контракт з керівником підприємства, була виділена досить велика сума коштів для оновлення друкарні...

    Єдине чого не було, то це совісті у "новоспеченого" редактора і розуміння ЧОМУ його туди призначили. Майже відразу цей редактор подався в партію регіонів і став офіційним її рупором, забувши, що то є газета РАЙОННОЇ РАДИ, а не Івана Бушка ( тодішнього народного депутата від Партії регіонів ).

    Зі слів О.Любімова, далі були "тотальна брехня проти опонентів регіоналів, недопущення на шпальти газети політичних противників, повна відмова від співпраці з представниками районної ради, зневага до функціональних обовязків та законів..." А завершилося все рейдерським захопленням підприємства "під політичним дахом партії двічі несудимого".

    "Депутатська комісія провела перевірку фінансово-господарської діяльності комунального підприємства "Новини Виноградівщини" та виявила величезну кількість порушень у роботі редактора. Я, як голова районної ради передав напрацювання комісії до правоохоронних органів для подальшого реагування.

    Попри волання "політичне переслідування", "помста" Любімова і "нєвінаватая я" прокуратура зреагувала".

    У підсумку вироком Виноградівського районного суду Закарпатської області колишнього керівника КП "Районний редакційно-видавничий комплекс "Новини Виноградівщини" Василя Кіша визнано "винуватим у скоєнні кримінального правопорушення", передбаченого ч.2 ст.191 КК України" та призначено йому покарання "у виді 1 (одного) року позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими функціями, строком на 1 рік".

    Цим же вироком В.Кіша звільнено "від відбування призначеного основного покарання з випробуванням, якщо він протягом однорічного іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов'язки..."

    Також суд визнав за потрібне стягнути з В.Кіша на користь комунального підприємства, яке він очолював, понад 40 тисяч гривень та 4,5 тис грн витрат на правову допомогу.


    Читайте також:Ужгородський міськрайонний суд змінив міру запобіжного заходу ще двом учасникам інциденту на Драгобраті

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору