ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сусідка Закарпаття скасувала митні талони для контролю за кількістю ввезеного пального

    26 квітня 2024 п'ятниця
    72 переглядів
    Літр дизелю в Україні коштує в два рази дешевше, ніж в Угорщині

    Обмеження були введені з 1 березня 2012 року.

    З 18 лютого на угорських КПП при в’їзді в країну з боку Закарпаття більше не видають водіям спеціальні талони, в яких заповнюється кількість пального у бакові авто та кілометраж, пише Mukachevo.net.
    Подібні талони заповнялися і на в’їзді, і на виїзді з країни задля контролю кількості пального, яке потрапляє в країну без додаткового акцизного збору. Таким чином, Угорщина раніше протидіяла ввезенню в країну контрабандного пального з України.
    Обмеження були введені з 1 березня 2012 року, і передбачали, що один водій може в’їхати в країну з повним баком пального без сплати акцизного податку лише раз на тиждень.
    Угорці пояснювали тоді такий крок великою кількістю спекулянтів та фактичних контрабандистів, які по кілька разів на день перетинали кордон у бік Угорщини з повними баками пального, яке «зливали» у прикордонній зоні за зниженими цінами.
    Тоді угорці заявляли про мільярдні збитки від таких контрабандистів, які, за даними угорських митників, тоді становили близько 20% загального трафіку на кордоні в межах Закарпатської області.
    Нагадаємо, 1 літр дизелю в Угорщині коштує близько 1 євро, а це наразі 30 гривень, тоді як в Україні 1 літр дизелю можна придбати у 2 рази дешевше.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору