ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Світлана Вайда: "Сьогоднішній землетрус у Закарпатті можна вважати надзвичайною ситуацією, однак підстав для паніки немає"

    26 квітня 2024 п'ятниця
    37 переглядів

    "Сьогоднішній землетрус у Закарпатті можна вважати надзвичайною ситуацією. Проте, через подану в Інтернеті інформацію про поштовхи в Мукачеві та Берегові Закарпатської області люди панікують безпідставно", — заявляє технік першої категорії Ужгородської сейсмостанції Світлана Вайда.

    землетрус у Закарпатті можна вважати надзвичайною ситуацією
    землетрус у Закарпатті можна вважати надзвичайною ситуацією

    За її словами, «ніхто не очікував, що буде ще сильніший землетрус, ніж той, що був у Берегові 15 листопада. Якщо брати за 12 бальною системою руйнувань, Закарпаття стоїть на семибальній, а цього разу затрясло на 6,5 балів».

    «Активність землетрусів у Закарпатському регіоні може відбуватися з великими інтервалами. Років 50 – 60 може бути тихо, а потім активізуватися. Зараз і є якраз саме такий період. Карпатські землетруси проходять постійно, але їх люди не відчувають. Це дуже слабенькі поштовхи, котрі фіксуються лише приладами. Зараз пішла активність, – зазначила вона. – Зазвичай сила поштовхів на Закарпатті коливається від 0,5 до 0,8 балів за шкалою Ріхтера. Сьогодні – 4,3 бала. Тому цей землетрус можна вважати надзвичайною ситуацією».

    Світлана Вайда також повідомила, що землетруси не можна спрогнозувати, але їх обов’язково потрібно досліджувати. «До Мукачева зараз виїхала комісія зі Львова. Начальник Ужгородської сейсмічної станції зараз перебуває у губернатора», – розповіла Світлана Вайда.

    Як стало відомо, батьки забирають дітей зі шкіл та садків зокрема у містах Берегове та Мукачево.

    ***

    Сьогодні о 9.15 зафіксовано землетрус з епіцентром у селі Мужієво Берегівського району Закарпатської області (54 км від Ужгорода). Сила поштовхів сягала 4,3 бала за шкалою Ріхтера. За шкалою руйнувань – 6,5 балу. Загиблих та травмованих немає.

    15 листопада о 20.09 в районі міста Берегово на Закарпатті сейсмостанції країни зареєстрували підземні поштовхи з інтенсивністю до 3,5 балу за шкалою Ріхтера. Відчувалися незначні коливання земної кори. Жертв та руйнувань на території області не було.

    11 жовтня о 14.59 на відстані 13 км від Ужгорода сейсмологи відділу сейсмічності Карпатського регіону зафіксували підземний поштовх. Його сила становила 2,5 балу за шкалою Ріхтера. Руйнувань будівель або споруд, травм та жертв серед місцевого населення не було, повідомляє UA-Reporter.com
    Закарпаття: У Берегові землетрус спричинив падіння стіни на автомобіль
    Епіцентр землетрусу на Закарпатті був біля села Мужієво на Берегівщині?
    Закарпаття: Від землетрусу 7 будинків в селищі Мужієво отримали тріщини, а в угорській гімназії м.Берегово завалилася стеля у двох класах
    Закарпаття: Сьогоднішній землетрус зачепив не тільки місто Мукачево, але й інші регіони гірського краю?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Ооооо Боже,це правда???????????7((((((((((

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Ооооо Боже,це правда???????????7((((((((((

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    чи прогнозується землетрус на Берегово в найблищій час?????????????

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    чи прогнозується землетрус на Берегово в найблищій час?????????????