ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прокуратура в суді відстоює права територіальної громади міста Ужгорода

    26 квітня 2024 п'ятниця
    100 переглядів
    Закарпатська прокуратура повідомляє...

    Ужгородською місцевою прокуратурою, з метою захисту прав територіальної громади міста Ужгорода, заявлено до суду позов про скасування державної реєстрації прав власності на незаконно отриману закарпатцем земельну ділянку площею 0,0996 га та поверненню її громаді міста Ужгорода.

    Як встановлено у ході досудового розслідування кримінального провадження, рішенням Господарського суду Закарпатської області від 25 травня 2015 року у справі за позовом ПАТ «ГТК «Інтурист-Закарпаття» до Ужгородської міської ради, визнано протиправним та скасовано пункт 1.2 рішення Ужгородської міської ради від 20.09.13 року «Про припинення дії договорів оренди земельних ділянок» в частині припинення дії договору оренди Відкритому акціонерному товариству «Готельно-туристичному комплексу «Інтурист-Закарпаття», земельної ділянки площею 0,1061 га для обслуговування майнового комплексу на пл. Кирила і Мефодія, 5.
    Як стало відомо прокурорам у ході розслідування вказаного кримінального провадження, Ужгородською міською радою було незаконно виділено закарпатцю земельну ділянку, відтак рішення про її виділення судами визнано протиправним та скасовано.
    Йдеться про пункт 2.30 рішення Ужгородської міської ради від 20.09.13 року «Про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок» в частині надання дозволу гр. О. на розробку проекту відведення земельної ділянки площею 0,0996 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд по вул. Пестеля та пункт 1.21 рішення Ужгородської міської ради від 11.07.14 року «Про затвердження та відмову у затвердженні проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок» про затвердження цьому ж громадянину проекту землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд по вул. Пестеля та передачі її у власність.
    Тобто, на даний час, за вищенаведеними рішеннями Господарських судів неправомірність набуття закарпатцем оспорюваної земельної ділянки доведена в повному обсязі. Разом з тим, прокуратурою встановлено, що права ужгородської громади на вказану земельну ділянку до сьогодні не поновлено, адже в єдиному реєстрі речових прав на нерухоме майно все ще міститься запис про право власності на земельну ділянку площею 0,0996 га на ім’я громадянина О. Саме тому, прокуратура звернулася до суду з метою поновлення прав громади м. Ужгорода.
    Прес-служба прокуратури Закарпатської області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору