ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Якому бути пам’ятнику героям у Берегові?

    26 квітня 2024 п'ятниця
    67 переглядів
    У Берегові є противники реконструкції пам’ятника полеглим воїнам-визволителям.

    9 травня на площі Героїв у Берегові відбувся мітинг-реквієм. У ньому взяли участь і громадські активісти, які виступають проти реконструкції пам’ятника полеглим воїнам-визволителям, що запланувала зробити міська влада.

    Монумент вже обнесли захисними щитами, готові проекти оновлення обеліска. З нього зняли радянські символи “Серп і молот”, надписи “Слава русскому оружию”, інші. З цим і не згодні активісти. Вони прийшли на мітинг з червоним “Прапором перемоги” і влаштували т.зв. акцію мовчазного протесту.

    “Таким чином засуджуємо вандалізм міської влади, яка має намір знищити пам’ятник героям Великої Вітчизняної війни, що віддали життя за нашу свободу, визволяючи край від фашистських окупантів,- говорить організатор акції історик-краєзнавець Валерій Разгулов.- Хотілося б дуже знати, скільки коштів міська влада виділила на виготовлення проектів оновлення монументу і в яку суму обійдуться роботи з реконструкції? Гадаю, не малі. Чи не краще б було використати їх на облаштування кількох вулиць на околицях міста, які знаходяться просто в жахливому стані?”

    У Берегові проживає також частина громадян, які вимагають повернути монументу первісний вигляд, який він мав у 40-і роки. Збереглися архівні фото тих часів, ще є живі свідки спорудження того пам’ятника.

    Дискусія навколо того, яким бути монументу в наші дні, набирає в Берегові нових обертів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору