ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Москаль доручив ліквідувати схему «піджаків» на державному кордоні України в межах Закарпаття

    26 квітня 2024 п'ятниця
    50 переглядів
    "Сірому імпорту" на кордонах поставлять надійний "заслін"?

    Схема «піджаків» (мешканців прикордонних населених пунктів, які за окрему плату оформлюють на себе імпортовані товари, щоб уникнути їх розмитнення) має бути ліквідована на Закарпатті.

    З цією метою Геннадій Москаль провів нараду за участі керівництва податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби в Закарпатській області, Закарпатської митниці та департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. Голова ОДА передав посадовцям список громадян, котрі систематично беруть участь у «схемі піджаків», що зафіксовано прикордонною та митною службами, і доручив з’ясувати, чи зареєстровані ці люди суб’єктами підприємницької діяльності, який товар декларують при перетині кордону, чи отримують державні субсидії та користуються пільгами тощо.
    – «Схема піджаків» особливо поширена на митних постах «Лужанка» в Берегівському районі , «Вилок» у Виноградівському районі й «Тиса» в Ужгородському районі, що на українсько-угорському кордоні, – зазначає Г.Москаль. – Люди, які займаються цим, давно відомі і, судячи з провезеного товару, уже мають бути гривневими мільйонерами. Насправді ж вони не платять у бюджет ні копійки, а багато хто користується державними пільгами. Це схема, через яку держава недоотримує значні кошти, і яка має бути ліквідована. Наступного тижня всі дані щодо «піджаків» будуть зібрані і ми розглянемо питання про заборону в’їзду цих громадян у країни Євросоюзу за протиправну діяльність.
    Прес-служба Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору